Підтримаємо Олесю Ващук як гідного кандидата на посаду освітнього омбудсмена

Підтримаємо Олесю Ващук як гідного кандидата на посаду освітнього омбудсмена

3499

Центр українсько-європейського наукового співробітництва підтримує цілеспрямованого та відданого своїй праці фахівця Олесю Ващук на посаду освітнього омбудсмена.

17 травня 2019 року Міністерство освіти і науки оголосило про відбір кандидатів на посаду освітнього омбудсмена, ним займалася спеціально створена комісія при МОН. Інститут освітнього омбудсмена створюється для захисту прав здобувачів освіти, педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників. До посади освітнього омбудсмена виписано дуже чіткі вимоги. Зокрема, він не може поєднувати свою роботу з іншою діяльністю, окрім творчої та викладацької, має бути громадянином України, що проживає на території держави не менше 5 років, мати вищу освіту та відповідний досвід роботи, а також вільно володіти державною мовою.

Комісія при МОН рекомендувала три кандидатури на посаду освітнього омбудсмена, серед них Голова Правління Громадської Організації «Міжнародна фундація розвитку» Олеся Ващук.

Ващук Олеся Петрівна є громадянкою України, має вищу освіту: закінчила Одеську національну юридичну академію за спеціальністю «Правознавство» (бакалавр, магістр) та за спеціальністю «Державна служба» (магістр), Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» за спеціальністю «Психологія» (спеціаліст, магістр).

Олеся Петрівна має науковий ступінь доктора юридичних наук, а також вчене звання доцента кафедри криміналістики. Має стаж роботи у сфері освіти або науки понад 7 років, а саме:

– асистент кафедри криміналістики Національного університету «Одеська юридична академія»;

– доцент кафедри криміналістики Національного університету «Одеська юридична академія».

На час подання документів Ващук О.П. – Голова Правління Громадської організації «Міжнародна фундація розвитку».

ГО «Міжнародна фундація розвитку» є партнером Центру українсько-європейського наукового співробітництва та має схожі пріоритетні напрями діяльності. Головною метою ГО «Міжнародна фундація розвитку» є оптимізація дійсності; інновації та інтеграції; задоволення та захист законних соціальних, творчих, економічних, наукових, культурних інтересів; сприяння розв‘язанню екологічних проблем, охороні, надання допомоги сприяння розвитку природоохоронної справи; провадження освітньої, наукової, культурної та просвітницької діяльності задля сприяння становленню демократичного громадянського суспільства; підтримка гендерної рівності.

Зараз триває процес обговорення призначення освітнього омбудсмена. Це досить важлива посада, вона має велике значення для суспільства. МОН вирішило оприлюднити рекомендовані три кандидатури, щоб суспільство могло ознайомитися з претендентами. Усі матеріали опубліковані також на офіційній сторінці Facebook Міністерства освіти і науки, де є можливість залишити свій коментар про кандидата.

Кандидатура Ващук Олесі Петрівни відповідає умовам оголошеного конкурсу на заміщення вакантної посади освітнього омбудсмена. Центр українсько-європейського наукового співробітництва закликає усіх підтримати гідного кандидата!

Поширити