Понад 300 вчених-медиків взяли участь у польській міжнародній науково-практичній конференції

Понад 300 вчених-медиків взяли участь у польській міжнародній науково-практичній конференції

2214

Центром українсько-європейського наукового співробітництва спільно з Люблінським науково-технологічний парком, що знаходиться у місті Любліні у Польщі, 28–29 квітня 2017 року була проведена Міжнародна науково-практична конференція на тему «Інноваційні технології в медицині: досвід Польщі та України».

Люблінський науково-технологічний парк (ЛНТП) було засновано в 2005 році для полегшення процесу обміну знаннями і технологіями між бізнесменами і науковцями. В рамках проведених заходів ЛНТП просуває інноваційну культуру, об’єднує наукове співтовариство, налагоджує співпрацю між науковими підрозділами, університетами і науково-дослідними інститутами як Польщі, так і інших країн Європи.

До участі у міжнародній конференції були запрошені науковці, аспіранти, студенти ВНЗ та науково-дослідних установ, а також практичні працівники, які активно займаються науковими дослідженнями у сфері медицини. Понад 300 науковців виявили бажання взяти участь у конференції, в рамках якої була проведена робота наступних секцій:

  1. Клінічна медицина: досвід та нововведення
  2. Теоретична медицина: основні напрямки розвитку
  3. Фармацевтичні науки
  4. Медично-біологічні науки: інновації майбутнього
  5. Профілактична медицина: сучасний стан та перспективи
  6. Ветеринарна медицина.

Відповідно до напряму секцій, учасники підготували тези доповідей, які були надруковані у збірнику матеріалів міжнародної науково-практичної конференції. Учасниками було розглянуто дуже нагальні та актуальні теми медичної сфери. Так, наприклад, Височина І. Л., Семенов В. В. та Росицька О. А. підготували тези доповіді на тему «Особливості адаптації дітей залежно від тривожності батьків та типу батьківського ставлення», Григорова М. В., Сокол О. О. та Степаненко Г. Л. розглянули у своїй доповіді питання вперше діагностованого туберкульозу легень у вагітних, Пичугiна Ю. О. разом з Венгер Я. І. дослідили вплив рівня вітаміну D на контроль бронхіальної астми в дітей із надмірною масою тіла або ожирінням. Не менш важливе питання теоретичної медицини було представлене дослідниками Венгер Я. І. та Данильчук Г. О., які займалися вивченням основних завдань інтегрованого ведення хвороб дитячого віку в процесі підготовки сімейних лікарів. Дуже цікаву тему дослідження обрали Філатова О. А. та Древіцька О. О., які представили тези на тему: «Особливості перебігу та профілактика синдрому емоційного вигоряння в медичних психологів». Збірник тез конференції нараховує понад 300 цікавих, актуальних тез доповідей авторів, які зачіпають різні сфери медичної галузі.

Усіх учасників конференції з України було забезпечено збірником тез конференції та сертифікатом про участь, завіреним печаткою. Учасники конференції отримали можливість презентувати збірник матеріалів і сертифікат як підтвердження участі у міжнародній конференції, що відбувалась у країні, яка входить до Європейського Союзу.

Поширити