Прочитана лекція з формування особистості здобувачів освіти на заняттях зі спортивно-педагогічних дисциплін

Прочитана лекція з формування особистості здобувачів освіти на заняттях зі спортивно-педагогічних дисциплін

640

17 жовтня відбулася друга онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Інноваційні технології в системі підготовки фахівців фізичної культури і спорту в закладах вищої освіти». Цю наукову подію організовано за спільної ініціативи Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка та Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікеркою під час цієї онлайн-зустрічі була Шевченко Ольга Володимирівна, кандидатка педагогічних наук, доцентка, завідувачка кафедри теорії і методики фізичного виховання Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. Вона ознайомила учасників підвищення кваліфікації з матеріалом на тему «Формування особистості здобувачів освіти на заняттях спортивно-педагогічних дисциплін». За словами лекторки, це дуже важлива тема на сьогодні, адже спорт – специфічний вид людської діяльності та водночас соціальне явище, яке сприяє підняттю престижу не лише окремих особистостей, але й цілих спільнот, зокрема держави. Ольга Володимирівна в ході лекції розкрила сутність поняття «спортивна діяльність», описала категорії спортивної діяльності, її критерії, особливості особистості спортсмена (зокрема, темперамент, характер і здібності), з’ясувала завдання тренера та самого спортсмена щодо особистісного розвитку, характерні особистісні прояви спортсмена, висвітлила питання твердості характеру, інтроверсії та екстраверсії, симпатії та антипатії тощо.

Загалом лекція була дуже цікавою та інформативною. Гарним доповненням до доповіді Шевченко Ольги Володимирівни стала презентація, яка так вдало підкреслювала хід думок спікерки. Також цікавим елементом цього заходу стало обговорення учасниками підвищення кваліфікації та лекторкою нагальних питань в освіті та спорті.

Щиро вдячні всім учасникам, хто долучився до заходу!
Чекаємо вас на наступній лекції на платформі ZOOM 25 жовтня о 14:30.

Поширити