Прочитана третя лекція з теми «Цифровізація вищої освіти та цифрова грамотність»

Прочитана третя лекція з теми «Цифровізація вищої освіти та цифрова грамотність»

319

Проведено третю онлайн-лекцію в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Цифровізація вищої освіти та цифрова грамотність». Організовано цей захід Національним університетом «Одеська юридична академія» та Центром українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікером лекції був експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Project manager компаній «Exalab Україна», «Infatica», Разінкін Нікіта Сергійович. Тема сьогоднішньої лекції мала назву «Інтерактивні інструменти для покращення освітнього процесу».

Свою лекцію Нікіта Сергійович розпочав з трактування того, що інтерактивні інструменти в сучасному світі стали невід’ємною частиною освітнього процесу, вносячи значний вклад у покращення якості навчання. Ці інструменти створюють динамічне та захоплююче середовище, сприяючи розвитку критичного мислення, творчості та комунікативних навичок студентів. Один із важливих аспектів використання інтерактивних інструментів – залучення студентів до активної участі в навчальному процесі, що сприяє кращому засвоєнню знань, оскільки вони стають більш доступними та зрозумілими. Далі лектор перейшов до основної частини доповіді, а саме розглянув питання видів інтерактивних інструментів, до яких відніс:

  • Офісні програми.
  • Графічні інструменти.
  • Інструменти графічного зв’язку.
  • Хмарні сховища.
  • Планування задач та праці.
  • Інтерактивні інструменти.
  • Штучний інтелект.

У кінці лекції спікер підсумував, що інтерактивні інструменти допомагають вчителю додатково вмотивовувати учнів, урізноманітнювати уроки та робити їх більш сучасними. Більшістю з них можна користуватися на мобільних пристроях учнів.

Таким чином, дослідник провів кропітку й ґрунтовну роботу, щоб ця доповідь була цікавою та корисною для кожного учасника. Наприкінці лекції спікер відповів на всі поставлені йому запитання щодо цієї тематики.

Щиро дякуємо всім, хто долучався до онлайн-лекцій!

Поширити