Прочитано лекцію із забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку

Прочитано лекцію із забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку

370

27 жовтня відбулася остання лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Готовність дошкільника до систематичного шкільного навчання». До організації наукової події були залучені Український державний університет імені Михайла Драгоманова та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Сьогоднішня зустріч була присвячена темі «Напередодні вступу до школи: завдання батьків та педагогів». Лекцію проводила Тетяна Гурковська, голова відокремленого підрозділу в м. Києві ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», тренер ЮНІСЕФ за програмою «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні».

Спікер під час лекції розкрила такі важливі питання:

  • чинники, які впливають на перебіг адаптації;
  • основні три етапи адаптації (сумарна кількість становить 5–6 тижнів);
  • момент, з якого починається адаптація, і перші кроки, які мають зробити батьки та педагоги для адаптації дитини у школі;
  • вимогу «першокласник має вміти спілкуватися»;
  • показники готовності майбутнього першокласника до школи.

Загалом лекція була дуже цікавою та пізнавальною. Зауважимо, що кожен із батьків після ознайомлення з лекціями Тетяни Гурковської зможе на відмінно підготувати свою дитину до школи, а кожному педагогові вдасться вправно адаптувати учня до школи.

Поширити