Продовжується курс лекцій у межах підвищення кваліфікації з управління якістю науково-дослідницької діяльності

Продовжується курс лекцій у межах підвищення кваліфікації з управління якістю науково-дослідницької діяльності

1184
Олена Миколаївна Семеног

26 травня на онлайн-платформі ZOOM проведена друга з трьох лекцій у межах підвищення кваліфікації, яка присвячена проблемам науково-дослідницької діяльності в умовах воєнного стану. Спікерами наукового заходу виступили:

  • Олена Миколаївна Семеног – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри української мови і літератури, Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка;
  • Мирослава Петрівна Вовк – доктор педагогічних наук, професор, завідувач відділу змісту і технологій педагогічної освіти, Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України;
  • Ольга Леонідівна Фаст – кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці, Комунальний заклад вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради.
Ольга Леонідівна Фаст

Тема сьогоднішньої лекції – «Мовно-комунікативні та особистісні виміри якості науково-дослідницької діяльності в умовах воєнних реалій». Учені поділились з учасниками наукової події  методиками, які потрібні для правильного спілкування зі студентами в умовах воєнного часу. Науковці також приділили увагу тому, як важливо коректно підбирати слова та те, як подавати загалом інформацію. Зараз потрібно розуміти, що військові дії, які відбуваються на території нашої країни, сприймаються для психіки непросто, тим паче, що кожного з нас по-різному зачепила війна. Саме тому під час комунікації зі студентами треба із розумінням ставитись до їхнього емоційного стану та наявності моральних сил.

Підбиваючи підсумки, можна підкреслити, що дослідниці провели досить копітку роботу, щоб підготувати сьогоднішню доповідь. Вони структурували власний досвід використання озвучених ними методів комунікації, використали дані з психології та педагогіки. Учасники заходу змогли для себе занотувати важливі аспекти, які точно покращать їхні взаємини зі здобувачами освіти, про що свідчать схвальні відгуки слухачів:

Мирослава Петрівна Вовк

Ольга Когут: Дякуємо! Слава Україні! Героям слава!
Volodymyr Kramarchuk: Щиро вдячний!
Олена Шидакова-Каменюка: Дякую.
Ірина Муляр: Дякую!
Л.Г. Любінська: Щиро дякую!
Світлана Пилипенко: Щиро дякую!
Наталя Зварич: Дякую!
Олена Рева: Дякую!!!
Тетяна Самая: Шановні лектори, дякую за цікаву інформацію! Зичу здоров’я та натхнення!!!
Олександра Шалева: З нетерпінням очікую наступної лекції!
Олексій Корнієнко: Дякую! Продуктивного усім вечора!
Myron Kovalchuk: Дякую!
Тетяна Тесленко: Щира подяка за чудову доповідь!!
Олена Білик: Дякую за змістовну лекцію!
Zhanna Pavlenko: Дякую!
Ірина Удовенко: Дякую за цікаву і змістовну лекцію! Миру всім!
Роман Вереша: Дякуємо! Усе дуже змістовно та актуально.

Нагадуємо, що наступна лекція в рамках підвищення кваліфікації відбудеться 2 червня, о 14.30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити