Продовжуються лекції в рамках підвищення кваліфікації із соціального та емоційного інтелекту

Продовжуються лекції в рамках підвищення кваліфікації із соціального та емоційного інтелекту

548

Успішно проведено другу онлайн-лекцію у рамках всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Роль соціального та емоційного інтелекту як найважливіших SOFT-SKILLS ХХІ століття в освітньому процесі».

Другу лекцію учасникам наукового заходу прочитав Ігор Костянтинович Лядський, кандидат сільськогосподарських наук, докторант кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної, старший викладач кафедри маркетингу, провідний фахівець відділу маркетингу Полтавського державного аграрного університету. Лектор має понад 100 наукових та науково-популярних публікацій, є співавтором однієї книги та методичного посібника, також має свідоцтво реєстрації авторського права на твір.

Спікер виклав інформативний матеріал на тему «Що таке емоційний інтелект? Його значення в досягненні професійного та особистого успіху людини». Проблема, яку лектор сьогодні розглянув, є досить  актуальною. Незважаючи на час, соціальний стан суспільства, питання регуляції емоційних станів завжди торкається особистості з точки зору її пристосування до навколишнього середовища. Зараз стає зрозуміло, що багато соціальних, психологічних, фізіологічних відхилень пов’язані із сильним навантаженням на нервову систему, психіку людини і невмінням людини в практичному житті адаптуватись до цих умов життя.

Загалом, спікер розглянув такі питання, як:

  • визначення емоційного інтелекту;
  • етапи вивчення емоційного інтелекту;
  • дослідження емоцій;
  • фізіологія емоцій;
  • емоційна грамотність;
  • колесо емоцій;
  • емоційний коефіцієнт;
  • велика п’ятірка рис особистості та інші.

Спікер зазначив, що успіх значною мірою залежить від розумного володіння емоціями, тобто емоційним інтелектом (EQ), яким і визначається характер і рівень  сприйняття людиною світу, подій, окремих людей, а також реакція на все, що своєю чергою впливає на ефективність її дій. Також додав, що коефіцієнт інтелекту впливає на успішність людини від 4% до 25%. Для того, наприклад, щоб стати менеджером, необхідно мати певний рівень коефіцієнта інтелекту, а щоб стати успішним менеджером, необхідно додатково володіти ще і здібностями іншого роду, а саме здібностями, пов’язаними з розумінням і керуванням емоціями. На 85% – це «заслуга» розвиненого емоційного інтелекту EQ.

Лекція була інформативною та жвавою, слухачі у ході лекції ставили питання. Також наприкінці заходу учасники поділилися своїми враженнями.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 30 березня, о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити