Продовжуються лекції в рамках підвищення кваліфікації з інклюзивної освіти

Продовжуються лекції в рамках підвищення кваліфікації з інклюзивної освіти

758

21 лютого 2023 року відбулась третя з чотирьох лекцій у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації на тему «Інклюзивна освіта та навчання у сучасних умовах трансформацій: психолого-педагогічні основи інклюзивної освіти» на онлайн-платформі Zoom. Організаторами заходу є Навчально-реабілітаційний заклад вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут» та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Захід провів фахівець своєї справи Анатолій Володимирович Михальський – кандидат медичних наук, доцент, доцент кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут».

Тема його виступу мала назву «Особливості роботи зі здобувачами освіти з різними нозологіями в умовах інклюзії».

У його виступі висвітлено практичний досвід психологічної підтримки дітей з особливими потребами в адаптаційний період їх входження в освітній простір. Зокрема, розкрито важливі напрями, методичні прийоми психологічної роботи, які формують толерантність у батьків, педагогів, усвідомлення індивідуальних особливостей розвитку й освітніх потреб дітей, способи налагодження комунікативної взаємодії в колективі однолітків (дошкільній групі, шкільному класі, студентській групі).

У підсумку можна зазначити, що всі присутні на лекції отримали ґрунтовну теоретичну базу з питань інклюзивної освіти.

Ми нагадуємо, що наступна онлайн-зустріч відбудеться 28 лютого, о 14:30.
Зустрінемось у Zoom!

Поширити