Продовжуються лекції в рамках підвищення кваліфікації з педагогічних наук

Продовжуються лекції в рамках підвищення кваліфікації з педагогічних наук

407

15 листопада відбулась друга з трьох онлайн-лекцій у рамках всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації з педагогічних наук «Проєктування та реалізація освітніх програм за спеціальністю 014 “Середня освіта”».

Лектором сьогоднішнього наукового заходу був доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Хмельницького національного університету Ігор Петрович Андрощук.

Наукове поле дослідника охоплює: професійну педагогіку, методику навчання технологій, теоретичні та методичні засади професійної підготовки майбутніх учителів технологій до організації позаурочної художньо-технічної діяльності учнів. Науковець у ВНЗ викладає такі дисципліни: «Теорія і методика виховної роботи», «Теорія і методика позашкільної освіти», «Теорія і методика позаурочної художньо-технічної діяльності», «Теорія і методика профільного технологічного навчання», «Декоративно-прикладне мистецтво», «Історія декоративно-прикладного мистецтва». Також учений брав участь у написанні монографій, наукових статей, навчальних посібників та методичних розробок.

Тема сьогоднішньої доповіді, з якою виступив Ігор Петрович, мала назву «Поєднання предметних спеціальностей/спеціалізацій в освітніх програмах за спеціальністю 014 “Середня освіта”. Академічна та/або професійна кваліфікація викладачів, задіяних в ОП». Лектор звернув увагу на те, що майбутніх педагогів мають навчати не просто загальних теорій і методик викладання, а саме особливостей тої чи іншої спеціальності. Варто погодитись, що, скоріш за все, вчителі математики та історії мають бути навчені відмінних одна від одної особливостей подачі навчального матеріалу школярам. Окрім цього, спікер розповів аудиторії про те, наскільки зараз кваліфіковані кадри займаються створенням та оформленням освітніх програм та до чого ще треба прагнути.

Отже, учасники-педагоги дізнались для себе багато нового про те, що в наші дні відбувається з освітньою системою в Україні.

Вдячні всім учасникам наукової події за те, що долучились!

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 22 листопада, о 14.30.

До зустрічі в ZOOM!

Поширити