Проведена лекція з перспективи використання штучного інтелекту в галузі освіти й науки

Проведена лекція з перспективи використання штучного інтелекту в галузі освіти й науки

661
Лядський Ігор Костянтинович

Сьогодні, 15 серпня, була організована друга онлайн-зустріч у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Технології доброчесного використання штучного інтелекту у сфері освіти та науки» від Полтавського державного аграрного університету та Центру українсько-європейського наукового співробітництва. На початку заходу було проаналізовано питання, які зацікавили учасників минулої зустрічі. Потім розпочалася родзинка цієї події – лекція на тему «Перспективи використання штучного інтелекту в галузі освіти та науки». Вона складалася з двох частин: теоретичної і практичної.

Єфремов Андрій Валерійович

Теоретична частина лекції була прочитана Лядським Ігорем Костянтиновичем, кандидатом сільськогосподарських наук, докторантом кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної, старшим викладачем кафедри маркетингу, провідним фахівцем відділу маркетингу Полтавського державного аграрного університету. Спікер розповів про основні напрями використання штучного інтелекту в освіті AIEd, до яких, за його словами, належать: освітні дослідження у форматі BigData, персоналізація навчання, урізноманітнення освітніх технологій, прогнозування успішності учнів і студентів, складання тестових завдань та їх перевірка, штучний інтелект – асистент, навчальні чат-боти детектування уваги й емоцій, перевірка на плагіат, синтетичний учитель. Також Ігор Костянтинович більш детально розповів учасникам підвищення кваліфікації про типи нейромереж та їх особливості, використання штучного інтелекту науковцями тощо.

Друга частина (практична) була викладена Єфремовим Андрієм Валерійовичем, представником громадської організації МОУШН+, консультантом з IT. Він показав, як на практиці можна використовувати такі сервіси, як Learn Anything, DeepL Translate, Google Bard, Jasper, ChatGPT та багато інших.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 22 серпня о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити