Проведена остання онлайн-лекція з курсу підвищення кваліфікації, присвяченого публічному управлінню

Проведена остання онлайн-лекція з курсу підвищення кваліфікації, присвяченого публічному управлінню

513

11 травня відбулась остання онлайн-лекція в рамках всеукраїнського підвищення кваліфікації з публічного управління. Організовано цей захід було завдяки Донецькому державному університету внутрішніх справ та Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікером наукової події була Світлана Феліксівна Марова, науковий співробітник науково-дослідної лабораторії публічної безпеки громад факультету № 2 Донецького державного університету внутрішніх справ, доктор наук з державного управління, професор.

Тема сьогоднішньої лекції мала назву «Завдання публічного управління в соціальній сфері: адаптація до сучасних вимог».

У ході лекції розглянуто проблеми сутності соціальної політики. Проаналізовано підходи до визначення цього поняття в контексті побудови і функціонування соціальної держави. Представлено нагальні проблеми соціальної політики в Україні, окреслено її пріоритетні напрями та завдання. Озвучено основні групи, на які спрямована соціальна політика. Детально розглянуто систему державної соціальної політики. Також лекторка зауважила, що, вивчаючи й усвідомлюючи проблеми соціальної сфери України на шляху до майбутнього, визначаємо, що поступальний та динамічний розвиток країни повинен орієнтуватися на соціалізацію економічної системи з найповнішим урахуванням потреб, інтересів населення, його стимулів до продуктивної трудової діяльності для реалізації власного професійно-кваліфікаційного потенціалу, всебічного розвитку, одержання гідної винагороди за результати праці.

Отже, можна зробити висновок, що завдяки курсу «Публічна та самоврядна (муніципальна) влада в умовах воєнного стану» учасники заходу відкрили для себе багато нової та корисної інформації, яка точно знадобиться їм у викладацькій діяльності. На лекційних заняттях вони дізнались про публічну владу та її складники, функції та завдання публічного управління у соціальній сфері, створення та діяльність військових адміністрацій населених пунктів.

Щиро дякуємо всім, хто долучився до наукової події!

Поширити