Проведена завершальна лекція в межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з права

Проведена завершальна лекція в межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з права

414

1 червня відбулась завершальна онлайн-лекція в рамках всеукраїнського підвищення кваліфікації «Викладання права в закладах вищої освіти: виклики війни та післявоєнного відновлення». До участі у всеукраїнському науково-педагогічному підвищенні кваліфікації долучились співробітники закладів вищої освіти, співробітники наукових установ, практичні працівники, докторанти, аспіранти, студенти та всі бажаючі, які цікавляться викладанням права в закладах вищої освіти.

Спікером наукової події був кандидат юридичних наук, доцент, старший науковий співробітник Науково-дослідного інституту правотворчості та науково-правових експертиз НАПрН України Олег Сергійович Простибоженко.

Тема його лекції мала назву «Використання судової практики в навчальному процесі».

Перше, на що спікер звернув увагу слухачів, –  це роль судової практики в навчальному процесі. Олег Сергійович радить найперше доносити студентам до відома розмежування судової практики як явища і судових рішень у конкретних справах і їх застосування в подібних справах як абсолютно інше явище. З приводу цього лектор завжди підкреслює студентам, чи мають Верховний і Конституційний Суд займатися правотворчістю чи все-таки має йтися про правозастосування. У ході лекції також були наведені реальні приклади з власного досвіду судових засідань. Після цього відбулось активна дискусія між педагогічними співробітниками закладів вищої освіти.

Дякуємо всім, хто долучався до онлайн-лекцій!

Поширити