Проведено другу лекцію в межах підвищення кваліфікації щодо шляху піклування педагога про...

Проведено другу лекцію в межах підвищення кваліфікації щодо шляху піклування педагога про себе

218

Відбулася друга лекція, що присвячена темі «Освітній процес в умовах війни та у повоєнний період: виклики, правила, перспективи». Організовано цей захід завдяки Українському державному університету імені Михайла Драгоманова та Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Лектором даного заходу виступила Тетяна Гурковська, старший науковий співробітник Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України,     тренер ЮНІСЕФ за програмою «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні». 

Лекція мала назву «Організація освітньої діяльності за травмоінформованого підходу: шлях піклування педагога про себе».

Сьогоднішню лекцію Тетяна Гурковська присвятила дуже актуальній темі, адже ця тема про «себе». Мета лекції – сприяти формуванню в педагогів культури піклування про власне ментальне здоров’я; визначити методи гармонізації психофізичного стану, шляхи профілактики та подолання стресу; опанувати антистресові техніки; ознайомити з прийомами подолання негативних емоцій та вправами зі знаходження сили для відновлення психічного здоров’я.

Спікерка наголосила, що ми, в першу чергу, маємо навчитися піклуватися і співчувати собі. Головне – навчитися приділяти увагу своїм почуттям і емоціям. Далі лекторка надала рекомендації, як ми можемо потурбуватися про себе, що впливає на стійкість/резильєнтність, розгорнуто розповіла про турботу про себе в професійній діяльності і пояснила, чому це важливо.

Лекція була надзвичайно цікавою, корисною на інформативною. Учасники навчились новим стратегіям комунікації та взаємин із собою, дітьми та іншими, а також зрозуміли, як усвідомлювати та регулювати свої негативні стани.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 29 березня о 14.30.
Щиро дякуємо всім, хто долучився до лекції в ZOOM!

Поширити