Проведено круглий стіл у рамках підвищення кваліфікації з музичної культури

Проведено круглий стіл у рамках підвищення кваліфікації з музичної культури

167

У межах Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Національний менталітет та творча особистість в історично-часовому контексті української музичної культури» відбувся круглий стіл на тему «Семантичний потенціал сучасної музично-творчої свідомості в реорганізації “ціннісної мережі” культури: український погляд» для науково-педагогічних співробітників закладів вищої освіти, які взяли участь у заході.

Організаторами Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації були Одеська національна музична академія імені А.В. Нежданової та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Модератором круглого столу виступила Олександра Іванівна Самойленко, доктор мистецтвознавства, професор, проректор з наукової роботи Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової.

Протягом науково-педагогічного підвищення кваліфікації слухачі мали можливість послухати лекції, зокрема такі як: «Homo aestheticus як осередок сучасної української музичної дійсності», «Професійний менталітет як основа Одеської піаністики: феномен творчої особистості Г. Попової та А. Кардашова», «Музичний проєкт “Українські мисткині зі своєю зброєю” як приклад креативної рефлексії воєнного часу», «Екологія музики та сучасна композиторська творчість».

Під час круглого столу в теплій невимушеній атмосфері відбувся обмін думками, були актуалізовані проблеми музикознавчої діяльності, висловлені свої бачення щодо їх подолання. Взаємні обговорення дозволили викладачам-практикам поділитися досвідом один з одним, а також поділитися думками стосовно власного розуміння шляхів розвитку мистецької освіти та запропонувати свої моделі її реформування.

Учасники поділились власними позитивними враженнями від курсу та окремо висловили щиру подяку спікерам та організаторам за такий потужний захід. Кожен з учасників висловив окрему подяку та повагу до модератора заходу –  Олександрі Іванівні Самойленко.

Дякуємо кожному учаснику за те, що долучались до онлайн-лекцій у Zoom!

Поширити