Проведено лекцію у межах науково-педагогічних стажувань на базі Вищої школи менеджменту інформаційних...

Проведено лекцію у межах науково-педагогічних стажувань на базі Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA)

515

29 серпня у межах науково-педагогічних стажувань, які проходять на базі Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA), була проведена онлайн-лекція від литовської колеги Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікером заходу була Діана Зміцеревська, магістр економіки, доцент Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA), керівник проєктного відділу. Лектор виступила з темою «New opportunities in academic mobility and internationalization of scientific research» («Нові можливості в рамках академічної мобільності та інтернаціоналізації наукових досліджень»).

За словами спікерки, сучасний світ переступив через поріг, коли вища освіта належала до привілеїв незначного та обмеженого кола осіб. Далі, поступово починаючи долати ізоляційні бар’єри, світ зробив черговий крок, коли вища освіта стала доступною широким масам населення цивілізованого світу і вийшла за рамки розрізнених національних академічних систем, зумовивши її інтернаціоналізацію.

Метою лекції було визначення взаємозв’язку та впливу процесів глобалізації та міжнародної академічної мобільності на становлення і розвиток механізмів інтернаціоналізації вищої освіти.

Підсумовуючи, спікерка зазначила, що глобалізація стала фундаментальним викликом для вищої освіти в усьому світі, зокрема вітчизняної. Внаслідок пожвавлення академічної мобільності та становлення якісно нового глобального освітнього простору з’являється поняття інтернаціоналізації вищої освіти. Так, ставши рефлексією міжнародної академічної мобільності та зумовленим глобалізаційними процесами сучасним академічним трендом, інтернаціоналізація нині сама виступає каталізатором освітніх трансформацій.

Також упродовж лекції Діана Зміцеревська розповіла про міжнародну співпрацю університету Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA) з іншими закладами освіти та про переваги участі у програмах академічної мобільності.

Ознайомитися з онлайн-лекцією можна за цим посиланням.

Щиро дякуємо всім учасникам, які долучилися до наукового заходу!

Поширити