Проведено лекцію в межах науково-педагогічних стажувань від Вищої школи менеджменту інформаційних систем...

Проведено лекцію в межах науково-педагогічних стажувань від Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA)

109

У межах науково-педагогічного стажування від Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA) за підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва відбулася онлайн-лекція на платформі ZOOM.

Відкрив цей захід доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Михайло Віхляєв. Він привітав усіх учасників наукової бесіди та акцентував увагу на важливості та значущості міжнародних зв’язків для розвитку науки, збагачення досвіду та удосконалення власних навичок та вмінь.

Спікеркою заходу була Вікторія Рященко, доктор економічних наук, професор, експерт Академії наук Латвії, директор навчальної програми «Бізнес-адміністрування» Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA).

Тема її лекції мала назву «Unleashing Creativity: The Art and Science of Innovation» («Розкриття креативності: мистецтво та наука інновацій»).

Мета лекції полягала в здійсненні комплексного аналізу креативності та інновацій як проявів культури. Розглядаючи креативність та інновації як феномени культури, лекторка використала історичний, логічний, пошуковий методи та метод узагальнення. Ретроспектива процесу креативності, вивчення результатів інноваційних процесів здійснювалась за допомогою порівняльного аналізу.

Здійснений аналіз понять «креативність» та «інновації» дозволяє зробити висновок про подібність даних феноменів як результатів діяльності, а також вказати, що сучасна культура зумовлює особливий тип поведінки особистості в соціумі, орієнтуючи останню на креативний спосіб мислення, який призводить до інновативних результатів.

Щиро дякуємо всім присутнім за активну участь у науковому заході ЦУЄНС!

Поширити