Проведено лекцію зі східних традицій самовдосконалення

Проведено лекцію зі східних традицій самовдосконалення

329

Сьогодні відбулася друга лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Саморозвиток у професійному становленні освітянина та науковця. Світові тренди та українські традиції». Організовано цю подію за сумісної діяльності Полтавського державного аграрного університету та Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Свої ідеї широкому загалу представив Лядський Ігор Костянтинович, кандидат сільськогосподарських наук, докторант кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної, старший викладач кафедри маркетингу, провідний фахівець відділу маркетингу Полтавського державного аграрного університету. Він мав можливість ознайомити сьогодні учасників заходу з матеріалом на тему «Східні традиції самовдосконалення».

Лядський Ігор Костянтинович розпочав лекцію з повторення питань, які були розглянуті минулого разу, зокрема згадав поняття «саморозвиток», торкнувся питань напрямів саморозвитку і його тривалості, проілюструвавши їх певними прикладами, а також розповів, де знайти час для саморозвитку, чим відрізняються західні та східні школи, навів особливості західних практик саморозвитку.

Також лектор звернув увагу учасників підвищення кваліфікації на такі питання:

– поняття мотивації, її методи;

– видатних психологів ХХ століття;

– розуміння інтелекту, зокрема соціального;

– фізичний саморозвиток;

– тілесний інтелект та усвідомленість;

– професійний саморозвиток;

– екзотичні школи саморозвитку;

– книжки, що дарують усвідомлення.

Далі спікер зупинився на дотичних до сьогоднішньої лекції питаннях, зокрема висвітлив, на що орієнтовані східні школи, філософські школи саморозвитку, поняття «гуни», «йога», «агні-йога», «ікігай», «ощадливе виробництво», духовні школи Китаю та Японії тощо.

Загалом лекція Лядського Ігоря Костянтиновича була дуже цікавою та інформативною. З нетерпінням очікуємо на наступну лекцію спікера, яка відбудеться 28 листопада о 14:30.

Поширити