Проведено семінар із забезпечення академічної доброчесності наукової спільноти

Проведено семінар із забезпечення академічної доброчесності наукової спільноти

551

Сьогодні, 06 жовтня 2022 року, Центром українсько-європейського наукового співробітництва в особі доктора юридичних наук, професора Михайла Віхляєва та Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького в особі завідувача кафедри, доктора наук з державного управління, професора Івана Парубчака був проведений семінар з питань дотримання академічної доброчесності та протидії можливим формам плагіату у вітчизняній науці.

У ході семінару було обговорено питання комунікації щодо систематичного моніторингу науково-професійної та навчально-методичної літератури в контексті дотримання науковцями базових засад академічної доброчесності, в тому числі й інтернет-виданнями, а також обміну інформацією щодо ефективності реалізації освітньо-професійних та освітньо-наукових програм.

Окрім питань академічної доброчесності та особливостей використання здобувачами вищої освіти ліцензованої програми «Strike Plagiarism», учасники зустрічі були ознайомлені з науковою сферою діяльності Видавничої групи «Гельветика», зокрема Центру українсько-європейського наукового співробітництва. Домовилися також у період воєнного часу щодо організації сумісних конференцій, круглих столів та інших науково-комунікаційних заходів, які будуть сприяти формуванню в нових умовах ефективної державної політики гуманітарної безпеки в Україні.  

Поширити