Розпочала роботу IIІ Міжнародна науково-практична конференція з філології

Розпочала роботу IIІ Міжнародна науково-практична конференція з філології

207

На кафедрі журналістики та мовної комунікації Одеського національного морського університету відбулась IIІ Міжнародна науково-практична конференція «Міжкультурна комунікація в контексті глобалізаційного діалогу: стратегії розвитку».

Організаторами наукової події виступили Міністерство освіти і науки України, Одеський національний морський університет, Одеська національна наукова бібліотека, Видавничий дім «Гельветика», Одеська регіональна організація національної спілки журналістів України.

До вітальних слів на початку заходу долучився директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, який входить до видавничої групи «Гельветика», професор, доктор юридичних наук, Віхляєв Михайло Юрійович. Він наголосив, що звернення до міжкультурної комунікації як домінантної реалії сучасного світу є актуальною проблемою сьогодення і потребує з’ясування низки питань, пов’язаних із загальнотеоретичними аспектами, зокрема через розкриття змісту міжкультурної комунікації у контексті діалогу культур. Також наголосив на важливості та честі бути залученим до цього потужного заходу та подякував за співпрацю.

Далі розпочалась основна частина робота конференції, під час якої відбувся обмін думками між учасниками на такі теми, як: мовна міжкультурна комунікація, інформаційний простір, міжкультурна комунікація, медіа та громадська активність, міжкультурна комунікація у процесі євроінтеграції, міжкультурна комунікація студентів-іноземців у процесі фахової підготовки, міжкультурні історичні зв’язки.

Наукова подія в Одеському морському університеті об’єднала закордонних та вітчизняних учасників, які поєднали міжкультурну комунікацію в різних її проявах: в науці, громадських організаціях, державних службах та повсякденному житті тощо.

Організатори подякували учасникам за цікаві доповіді та активну участь у роботі форуму та висловили сподівання на подальшу співпрацю.

Поширити