Розпочалась серія лекцій у межах підвищення кваліфікації з наукових та освітніх проєктів

Розпочалась серія лекцій у межах підвищення кваліфікації з наукових та освітніх проєктів

547

30 листопада в рамках Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Управління науковими та освітніми проєктами» відбулась перша з трьох лекцій, які проходять онлайн на платформі Zoom.

Зі вступним словом виступив доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Михайло Юрійович Віхляєв. Він привітав учасників підвищення кваліфікації та зауважив на важливості продовження наукових досліджень, всупереч воєнному стану, адже якщо ми маємо нагоду займатись тим, чим займались у мирний час, то треба цим користуватись та доводити цим, наскільки ми сильні та незламні.

Спікером сьогоднішньої наукової події була Валерія Аркадіївна Динту –   кандидат юридичних наук, магістр державного управління Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (м. Анкара, Туреччина), член асоціації адвокатів м. Нью-Йорк, доцент кафедри криміналістики Національного університету «Одеська юридична академія». Учена входить до Асоціації правників України в Одеській області, є автором декількох десятків наукових статей та входить до редакційної колегії періодичних видань з юриспруденції, зокрема журналу «Актуальні проблеми держави і права». До наукових інтересів науковиці входять: встановлення та розвиток криптовалюти і біткоїнів та злочини в кримінальному праві.

Її сьогоднішня доповідь  мала назву «Психологічні та комунікативні аспекти групової і командної роботи здобувачів вищої освіти в умовах військового стану». Дослідниця вибрала нетипову для себе тему, однак актуальну та важливу для розгляду в теперішніх реаліях для всіх українців. У наш час просто необхідно ставати обізнаним з питань психологічної саморегуляції та володіння емоційним інтелектом. Коли, як не зараз, займатись цими питаннями. Ми маємо навчитись розуміти як власні емоції, так і чужі, проявляти емпатію, адже кожна психіка по-своєму сприймає воєнні реалії, і треба з розумінням ставитись до того, як це може впливати на людей. Валерія Аркадіївна розповіла аудиторії про методики, які можуть покращити комунікацію серед студентів під час навчання у цей нелегкий для нас час. Ми маємо зробити все можливе, аби змогти зрозуміти один одного та згуртуватись, щоб стати ще сильнішими.

Підбиваючи підсумок, зазначимо, що під час лекції учасники наукової події отримали багато корисних знань і практичних навичок для того, щоб зробити комунікацію кращою і більш екологічною під час військового стану.

Ми нагадуємо, що наступна онлайн-лекція відбудеться 7 грудня, о 14.30.
До зустрічі в Zoom!

Поширити