Розпочалася серія лекцій, присвячених цифровізації вищої освіти та цифровій грамотності

Розпочалася серія лекцій, присвячених цифровізації вищої освіти та цифровій грамотності

508

Сьогодні, 8 лютого, відбулася перша онлайн-лекція на платформі ZOOM у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Цифровізація вищої освіти та цифрова грамотність». Організаторами заходу є Національний університет «Одеська юридична академія» та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Лектором наукового заходу виступив Олег Дикий – кандидат юридичних наук, доцент, декан факультету кібербезпеки та інформаційних технологій Національного університету «Одеська юридична академія», експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Тема його лекції – «Цифровізація як основа формування якісної освітньої програми». У своїй доповіді спікер проаналізував одну із сучасних дефініцій інформаційного суспільства: «цифровізація в освіті». Автор окреслив проблеми та перспективи цифровізації освітнього процесу, які передбачають трансформацію змісту, методів та організаційних форм навчання з метою забезпечення якості та доступності освіти, посилення індивідуалізації та диференціації навчання. Якісні зміни в системі освіти неможливі без цифрової трансформації освітнього процесу, яка передбачає максимально повне використання потенціалу цифрових технологій. Цифровізація системи освіти полягає в технологічній та цифровій модернізації інфраструктури закладу освіти, створенні безпечного цифрового освітнього середовища, розвитку цифрової компетентності педагогічних, науково-педагогічних та адміністративних кадрів, які здатні ефективно використовувати цифрові технології в освітньому процесі тощо.

Варто зазначити, що учасники сьогоднішньої наукової події отримали багато корисної та цікавої інформації.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 15 лютого о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити