Розпочалася серія лекцій, присвячених управлінню науковими проєктами

Розпочалася серія лекцій, присвячених управлінню науковими проєктами

612
Сьогодні, 1 лютого, відбулася перша онлайн-лекція на платформі ZOOM у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Управління науковими та освітніми проєктами».
Зі вступним словом виступив директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва доктор юридичних наук, професор Віхляєв Михайло Юрійович. Він привітав учасників заходу та побажав продуктивної роботи й наснаги.
Спікером заходу був Дикий Олег Вікторович – кандидат юридичних наук, доцент, декан факультету кібербезпеки та інформаційних технологій Національного університету «Одеська юридична академія», експерт з акредитації освітніх програм Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.
Поле наукових інтересів Олега Вікторовича охоплюють злочинність на сучасному ринку житлової нерухомості в Україні (зокрема, тема його кандидатської дисертації має назву «Кримінологічні засади вивчення і попередження злочинів у сфері обороту житлової нерухомості в Україні») та особливості управління проєктами у сфері кіберзахисту.
Тема сьогоднішньої лекції – «Ініціатори та стейкхолдери наукових та освітніх проєктів». Відповідно, варто розібратися з учасниками таких проєктів. З ініціаторами начебто все зрозуміло: це ті, хто пропонує ідеї та може бути спонсором для їх утілення. А хто такі стейкхолдери? Стейкхолдерами називають тих, хто впливає на результат події. Вони поділяються на первинних і вторинних. До первинних належать ті, хто бере безпосередню участь у заході (наприклад, менеджери, організатори та розробники проєкту). Вторинними стейкхолдерами називають осіб, які не беруть активну участь у науковому проєкті, однак можуть вплинути на його результат. Ця категорія значно ширша, до неї входять, зокрема, конкуренти учасників наукового заходу, органи влади, громадські групи та організації, а також особи, які зацікавилися проєктом і можуть залишити свій позитивний чи негативний відгук. Лектор докладно розповів про ці структурні елементи та про те, з якими труднощами можна зіткнутися під час організації наукових або освітніх заходів. Спікер також поділився власним досвідом проведення таких проєктів.
Варто зазначити, що учасники сьогоднішньої наукової події отримали багато корисної та цікавої інформації. Про це свідчать схвальні коментарі:
 Ворожбит-Горбатюк Вікторія: Дякуємо за лекцію!
 Рубльова Раїса: Щиро вдячна за інформацію.
Юзікова Наталія: Дякую! Чітко, змістовно і цікаво.
Олена: Дякую за змістовну інформацію!
Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 3 лютого о 14.30.
До зустрічі в ZOOM!
Поширити