Розпочалася серія онлайн-лекцій у межах підвищення кваліфікації з особливостей підготовки наукових і...

Розпочалася серія онлайн-лекцій у межах підвищення кваліфікації з особливостей підготовки наукових і науково-педагогічних кадрів у сучасних умовах війни

796

Сьогодні, 5 липня 2022 року, розпочалася серія онлайн-лекцій у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Третій рівень освіти в Україні: особливості підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів у сучасних умовах війни». Організаторами заходу є Волинський національний університет імені Лесі Українки, Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Захід розпочався з вітального слова директора Центру українсько-європейського наукового співробітництва доктора юридичних наук, професора Михайла Юрійовича Віхляєва. Він привітав учасників науково-педагогічного підвищення кваліфікації з початком онлайн-лекцій та побажав усім скорішого досягнення миру в суспільстві, а також невичерпного джерела натхнення й завзяття в науковій діяльності.

До вступного слова долучилась також Мирослава Богданівна Філіпович – кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України та археології Волинського національного університету імені Лесі Українки, вчений секретар спеціалізованої вченої ради, голова Волинського обласного відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва. Учена побажала учасникам заходу наснаги та успіхів.

 

Лектором сьогоднішнього заходу була начальник навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Волинського національного університету імені Лесі Українки Наталія Вікторівна Балабуха. До сфери наукових інтересів спікера належать європейська літературна казка XIX–ХХ ст. та питання методики викладання літератури. Наталія Вікторівна Балабуха знана такими працями, як «Національна інтерпретація фольклорних сюжетів», «Казки Лесі Українки в контексті жанрового дискурсу», «Міфоаналіз літературної казки», «Казка “Метелик” Лесі Українки в контексті модернізму», «Елементи компаративістики на уроках світової літератури при вивченні літературних казок у 5 класі» тощо.

Сьогоднішній спікер – надзвичайно обдарована людина, вона знається не лише на філологічних тонкощах, а й на забезпеченні якості вищої освіти. На цій лекції Наталія Вікторівна Балабуха виклала пізнавальний матеріал на тему «Організація та підготовка до акредитації ОНП за третім освітньо-науковим рівнем», надала теоретичні і практичні поради та розкрила всі особливості акредитації освітньо-наукових програм. Після лекції відбулося жваве обговорення її елементів, Наталія Вікторівна Балабуха надала ґрунтовні відповіді на всі запитання учасників заходу. 

Усі були в захваті від онлайн-лекції, про що свідчать схвальні коментарі: 

Віталіна Антощекова: Дякуємо за лекцію, дуже інформативно.

Тетяна Коломоєць: Дякуємо!!! Дуже змістовно, фахово !!!

Іванна Шаповал: Дякую! Дуже змістовно. Багато цінної інформації.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 12 липня о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити