Розпочалися лекції в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації з юридичних наук

Розпочалися лекції в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації з юридичних наук

613

Під час постійних трансформаційних процесів, що відбуваються в нашій молодій державі, украй важливим моментом є можливість отримання гідної юридичної освіти, для того щоб з’явилися кваліфіковані кадри, які будуть вносити зміни в чинне законодавство та ліквідують його недоліки. Окрім того, для всіх нас не буде зайвим знати свої права й обов’язки. Усі охочі покращити свої знання з права та навички у викладацькій діяльності мали нагоду це зробити шляхом участі у всеукраїнському науково-педагогічному підвищенні кваліфікації з юридичних наук «Удосконалення професійної компетентності викладача юридичних дисциплін».

Сьогодні, 22 листопада, відбулася перша із чотирьох онлайн-лекцій цього заходу.

Зі вступним словом виступили Віхляєв Михайло Юрійович, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор, та Назимко Єгор Сергійович, доктор юридичних наук, старший науковий співробітник, перший проректор Донецького державного університету внутрішніх справ. Вони привітали учасників стажування та висловилися стосовно важливості професійного самовдосконалення.

 

Спікеркою наукового заходу була Бобкова Антоніна Григоріївна – доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України, заслужений юрист України, головний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії публічної безпеки громад Донецького державного університету внутрішніх справ.

Лекторка захоплюється вивченням господарського, екологічного, комунального, рекреаційного та аграрного права. Її докторська дисертація, зокрема, була присвячена правовому забезпеченню рекреаційної діяльності. Дослідниця є головним редактором фахового наукового журналу «Правничий часопис Донецького університету» та входить до редакційних колегій видань «Право України», «Підприємництво, господарство і право», «Економіка і право», «Вісник господарського судочинства», «Екологічне право», «Предпринимательское право», «Economic and law paradigm of modern society». Антоніна Григоріївна була нагороджена почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, почесними грамотами Інституту економіко-правових досліджень Національної академії наук України та багатьма іншими. Таким чином, ученій вдалося зробити вагомий внесок у розвиток права та юридичної освіти в Україні, за що вона й отримувала відзнаки.

Назва сьогоднішньої лекції – «Впровадження в освітній процес сучасного інструментарію викладання правових дисциплін». Антоніна Григоріївна намагалася довести учасникам заходу, що необхідно вводити більше практичних занять для студентів-юристів, щоб зробити з них справжніх фахівців своєї справи, а також застосовувати новітні підходи до їх мотивації, упроваджувати інтерактивні методики й рольові ігри, формувати для цього новий навчальний план з урахуванням зазначених підходів.

Отже, онлайн-зустріч пройшла плідно. Усі присутні на лекції відкрили для себе багато нового, а особливо корисною вона була для викладачів правничих дисциплін, про  що свідчать схвальні відгуки слухачів:

Ольга Рассомахіна: Дякую!!!
Cyra Gorelkina: Вдячна організаторам та лектору за інформативну лекцію!
Yevhen Priakhin: Дякую! Було цікаво та інформативно.
Tetiana Pavlenko: Дякую за вельми інформативну лекцію!
Катерина Ізбаш: Дякую! дуже цікава та пізнавальна лекція!
Маргарита Крутько: Дякую!
Мирослава Хлистік: Дякую!
Дмитро Трескін: Дякую за цікаву та корисну лекцію!
Inesa Halona: Щиро дякую!
Марина Гаврецька: Дякую!
Олена Домбровська: Щиро дякую!
Danylo Kravtsov: Щиро дякую за цікаву та корисну інформацію!
Наталія Пузирна: Дякуємо!
Марина Анатоліївна: Дякуємо!
Vika Pаnchenko: Дуже дякую!
Olena Borshchevska: Щиро дякую!

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 29 листопада о 15.00.

Щиро дякуємо всім, хто долучився до лекції в ZOOM!

Поширити