Розпочато курс лекцій у межах підвищення кваліфікації з публічної політики

Розпочато курс лекцій у межах підвищення кваліфікації з публічної політики

401

Сьогодні, 15 березня, відбулась перша онлайн-лекція на платформі ZOOM у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Публічна політика як предмет викладання в галузях знань 03 «Гуманітарні науки» та 05 «Соціальні та поведінкові науки»». Організаторами заходу є Національний університет «Одеська юридична академія» та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Зі вступним словом виступили Михайло Юрійович Віхляєв – доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва та Денис Вікторович Яковлев – доктор політичних наук, професор, декан факультету психології, політології та соціології Національного університету «Одеська юридична академія», побажавши всім учасникам підвищення кваліфікації удачі та творчого натхнення.

Спікером наукового заходу виступила кандидат політичних наук, доцент,  доцент кафедри соціології Національного університету «Одеська юридична академія» Юлія Іванівна Шмаленко.

Тема її онлайн-лекції мала назву «Вплив соціальних мереж на публічну політику та публічний дискурс у сучасних умовах». Під час лекції розглянуто принципові можливості розгортання публічної політичної активності за допомогою новітніх засобів комунікації. Досліджено специфіку використання соціальних комунікаційних мереж у політичній діяльності у сучасній Україні. Оцінено вплив комунікаційних мереж на розбудову публічної сфери порівняно із традиційними ЗМІ. Також акцент робиться на конструктивному аналізі різних варіантів теоретичних стратегій дослідження і функціонування соціальних мереж. Розглянуті й проаналізовані основні концепції становлення та класифікації соціальних мереж. У ході аналізу теоретичних підходів соціальні мережі пропонується розглядати як соціальну структуру, що складається з безлічі агентів (суб’єктів – індивідуальних або колективних, наприклад, індивідів, родин, груп, організацій) і визначеній на ній безлічі відносин (сукупності зв’язків між агентами).

Нагадуємо, що наступна онлайн-лекція відбудеться 24 березня, о 14.30.
Чекаємо на вас у Zoom!

Поширити