Розпочато курс лекцій у межах підвищення кваліфікації з юриспруденції

Розпочато курс лекцій у межах підвищення кваліфікації з юриспруденції

620

Сьогодні, 17 лютого 2023 року, розпочалися онлайн-лекції в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Удосконалення професійної компетентності викладача юридичних дисциплін». Організовано цей захід за ініціативи Донецького державного університету внутрішніх справ та за підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

На відкритті заходу з вітальними словами виступив Назимко Єгор Сергійович – доктор юридичних наук, старший науковий співробітник, майор поліції, перший проректор Донецького державного університету внутрішніх справ, голова Донецького обласного відділення ЦУЄНС.

Вони привітали всіх учасників із початком підвищення кваліфікації та побажали успіхів в отриманні нових знань.

Лектором на цьому заході була Антоніна Григорівна Бобкова – доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, академік Національної академії правових наук України, головний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії публічної безпеки громад Донецького державного університету внутрішніх справ.

Спікерка провела цікаву та пізнавальну лекцію на тему «Сучасний інструментарій викладання правових дисциплін». У своїй лекції Антоніна Григорівна дослідила особливості методики викладання правових дисциплін у навчальних закладах. Зокрема, на лекції було проаналізовано процес навчання, розкрито зміст термінів «дидактичне моделювання», «модель навчального процесу» та «методика викладання»; розглянуто та визначено методи правового навчання залежно від характеру пізнавальної діяльності, охарактеризовано методичні прийоми навчання правової теорії за допомогою пояснення, логічного мислення та комунікативних засобів, обґрунтовано необхідність модернізації науково-педагогічними працівниками методики викладання та навчання, що дасть можливість курсантам, студентам та слухачам отримати ґрунтовні знання у галузі права.

Отже, всі присутні на заході змогли відкрити для себе багато нового у сфері правознавства та почерпнули знання, які в майбутньому будуть використовувати у своїй професійній діяльності.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 24 лютого, о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити