Розпочато лекції в межах підвищення кваліфікації з аграрних наук

Розпочато лекції в межах підвищення кваліфікації з аграрних наук

692

29 вересня  розпочався курс онлайн-лекцій у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Сучасні виклики та потенціал аграрного сектору зони недостатнього зволоження в аспекті подолання загроз продовольчої безпеки країни». До організації заходу долучилися Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Розпочав захід вітальними словами директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Юрійович Віхляєв. Він акцентував увагу на тому, що співпраця з представниками Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України розпочалась ще 2017 року, яка з кожним роком ще більш посилюється. Михайло Юрійович підкреслив, що, незважаючи на всі перепони, що повстали перед нами у зв’язку з повномасштабним військовим вторгненням росії на територію України, науковці, зокрема аграрії, розвиваються та отримують нові знання. За наукою – майбутнє!

До вітальних слів також долучилася директор  Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН Раїса Анатоліївна Вожегова. Вона привітала учасників заходу з початком онлайн-лекцій та побажала успіхів у здобутті нових знань. Також вона звернула увагу, що це вже другий  напрям підвищення кваліфікації, який організований сумісно з Центром українсько-європейського наукового співробітництва.

Лектором онлайн-лекції був завідувач відділу кліматично орієнтованих агротехнологій Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України, доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Сергій Олександрович Заєць. Спікер у ході своєї доповіді на тему «Кліматично орієнтовані технології вирощування сільськогосподарських культур на зрошуваних і неполивних землях у воєнний та післявоєнний періоди» висвітлив такі питання, як: зміни температури повітря, влив зміни клімату на ведення сільського господарства в Україні, технологічні потреби України в реалізації скорочення викидів парникових газів, вплив запасів продуктивної вологи в шарі ґрунту 10 см на отримання сходів, структуру посівних площ для неполивних земель, вплив збройної агресії росії на територію України та інше.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 6 жовтня, о 14:30.
До зустрічі в ZOOM! 
   

 

Поширити