Розпочато науково-педагогічне підвищення кваліфікації з економіки

Розпочато науково-педагогічне підвищення кваліфікації з економіки

465

Сьогодні відбулася перша онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Інновації та інтеграція цифрових трендів освітянського простору в економіку знань», організаторами якого є Державний університет інтелектуальних технологій та зв’язку спільно з Центром українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікером заходу була Олена Мартинюк, докторка економічних наук, професорка кафедри менеджменту охорони здоров’я Одеського національного медичного університету; віце-президент ГО ДК «Партнер»; Амбасадор Ліги амбасадорів з фінансової грамотності в Фонді гарантування вкладів фізичних осіб; тренер-волонтер Національного проекту з Фінансової грамотності України.Тема сьогоднішньої лекції: «Фінансове моделювання та використання ділових імітаційних ігор у викладанні фінансових дисциплін».

На початку лекції було розглянуто фінансове моделювання – представлення кількості операцій компанії в минулому, сьогоденні та прогнозованому майбутньому, та конкретні моделі: облікові та фінансові, моделі аналізу рішень, моделі прогнозування, сітьові та оптимізаційні, імітаційні (симуляційні) моделі, надано характеристику кожної.

Проаналізовано поняття «ділова гра», що передбачає імітацію господарської або іншої діяльності, вироблення варіанта вирішення певних управлінських, фінансових, комерційних або господарських проблем.

Виділено п’ять основних модифікацій ділових ігор: рольові, імітаційні, ситуаційні, операційні (тренінги), психодрама або соціодрама.

Основний акцент було зроблено на Громадській організації Діловий клуб «Партнер» – це команда освітян, бізнес-тренерів, підприємців. Місія ДК «Партнер» – формування в суспільстві стійкого розуміння цінності створення особистого/сімейного капіталу, як фундаменту свободи людини.

Лекція була інформативною та актуальною для сьогодення.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 14 листопада, о 14:30.
Чекаємо на вас у Zoom!

Поширити