Розпочато онлайн-лекції в рамках підвищення кваліфікації з інклюзивної освіти

Розпочато онлайн-лекції в рамках підвищення кваліфікації з інклюзивної освіти

643

7 лютого 2023 року відбулась перша з чотирьох лекцій у межах Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації на тему «Інклюзивна освіта та навчання у сучасних умовах трансформацій: психолого-педагогічні основи інклюзивної освіти» на онлайн-платформі Zoom. Організаторами заходу виступили Навчально-реабілітаційний заклад вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут» та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Учасників заходу із початком онлайн-лекцій привітав кандидат економічних наук, доцент, професор кафедри публічного управління, менеджменту та інклюзивної економіки, ректор Навчально-реабілітаційного закладу вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут»,  заслужений працівник освіти України Мар’ян  Миколайович Тріпак.

Лектором сьогоднішньої наукової події була Ольга Борисівна Столяренко, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут».

Тема сьогоднішньої оповіді мала назву «Базові поняття та теорії інклюзії». Спікерка розповіла аудиторії, що сьогодні інклюзивна освіта є не лише однією з фундаментальних засад розвитку освіти, але й філософією розуміння участі людини у житті суспільства. Ольга Борисівна розповіла аудиторії, що кількість дітей, які мають інвалідність і потребують підтримки, зростає, простежується тенденція до виявлення порушень у кожної окремої дитини.

Спікерка також додала, що має на меті забезпечити підготовку майбутніх педагогів до організації інклюзивного освітнього середовища, включення дітей з особливими освітніми потребами в життя навчального закладу і суспільства, сприяти реалізації дітей щодо рівного доступу до якісної освіти без упереджень та стереотипів. Після свого виступу вона підбила підсумки, в яких підкреслила важливість цього заходу, який допоможе усвідомити виклики.

Наприкінці лекції учасники підвищення кваліфікації мали змогу поставити запитання лекторці, на які вона з радістю надала відповіді.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 14 лютого, о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити