Розпочався курс лекцій із фізичної культури та спорту

Розпочався курс лекцій із фізичної культури та спорту

476

9 жовтня відбулася перша онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації на тему «Інноваційні технології в системі підготовки фахівців фізичної культури і спорту в закладах вищої освіти». Організовано цей захід завдяки спільним зусиллям Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка та Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Зі вступним словом виступив Михайло Юрійович Віхляєв – доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва. Він побажав усім учасникам підвищення кваліфікації успіхів і творчого натхнення.

Спікером наукового заходу була Олена Віталіївна Маркова – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики фізичного виховання Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

На початку її онлайн-лекції, що мала назву «Сучасні засоби візуалізації у практичній діяльності фахівців фізичної культури і спорту», було розглянуто поняття візуалізації та інформаційних революцій, адже візуалізація спрямована саме на певні інформаційні ресурси, які необхідно гарно представити. Також Олена Віталіївна під час доповіді далі розглянула такі питання:

  • особливості сприйняття інформації сучасною молоддю;
  • візуалізацію інформації за допомогою сервісів Canva та Genially;
  • навчальні відео як ефективний засіб донесення й засвоєння інформації студентами тощо.

За підсумками лекції можна зробити висновок, що сьогоднішній спікер ґрунтовно представила аудиторії сучасні засоби візуалізації у практичній діяльності фахівців фізичної культури та спорту.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 17 жовтня о 14:30.
Чекаємо на вас у Zoom!

Поширити