Розпочався курс лекцій з медицини в рамках підвищення кваліфікації

Розпочався курс лекцій з медицини в рамках підвищення кваліфікації

466

15 грудня була проведена перша з трьох лекцій у межах підвищення кваліфікації «Сучасні технології оцінювання у системі вищої медичної освіти» на онлайн-платформі Zoom. До цього наукового заходу мали можливість долучитись: науково-педагогічні співробітники закладів вищої освіти, співробітники наукових установ, практичні працівники, докторанти, аспіранти, студенти та всі бажаючі, які цікавляться сучасними технологіями оцінювання у системі вищої медичної освіти.

Зі вступним словом виступив директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Юрійович Віхляєв. У своєму виступі він акцентував увагу на тому, що медицина у воєнних реаліях – це надважлива галузь знань. Медики – це люди, які рятують нам життя, в наш час вони ще й рятують наших військових, які своєю чергою рятують нас від загарбання територій України державою-терористом. Саме тому зараз, як ніколи раніше, потрібно розвивати і покращувати медицину і разом із тим медичну освіту.

Лектором сьогоднішньої наукової події була Катерина Миколаївна Усиченко –  кандидат медичних наук, доцент, доцент кафедри інфекційних хвороб Одеського національного медичного університету. Науковиця захоплюється дослідженням стану інтерфероногенезу та клітинного імунітету у хворих на хронічний гепатит С та його корекцією.

Тема її доповіді мала назву «Теоретико-методичні основи оцінювання у закладах вищої медичної освіти». Спікерка розповіла аудиторії, яким чином відбувається оцінювання студентів-медиків. Вона зауважила, що контроль є невід’ємним складником навчального процесу, також освітня система має такі принципи, як об’єктивність, диференційованість та відкритість (наочність). Учена також приділила увагу тому, що, окрім надання знань здобувачам освіти, вони мають також опанувати soft skills повною мірою. Медики працюють з людьми, тому вкрай важливо вміти налагоджувати з ними спільний зв’язок, тобто мати комунікативні навички та вміння працювати в команді, особливо в наш непростий час.

Отже, всі присутні на заході змогли відкрити для себе багато нового у сфері медичної освіти та почерпнути знання, які в майбутньому будуть використовувати у своїй професійній діяльності.

Ми нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 22 грудня, о 14.30.

З нетерпінням чекаємо на вас у Zoom!

Поширити