Розпочався лекційний курс, присвячений проблемам освіти в умовах воєнного часу

Розпочався лекційний курс, присвячений проблемам освіти в умовах воєнного часу

874
Сьогодні, 10 травня, відбулась перша онлайн-лекція на платформі ZOOM у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Освітній процес в умовах воєнного стану в Україні».
До вступного слова долучився директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва доктор юридичних наук, професор Віхляєв Михайло Юрійович. Він привітав учасників наукової події та побажав їм сил та терпіння у цей непростий час.
Спікером наукового заходу виступив Дикий Олег Вікторович – кандидат юридичних наук, доцент, декан факультету кібербезпеки та інформаційних технологій Національного університету «Одеська юридична академія», експерт з акредитації освітніх програм Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.
Поле наукових інтересів дослідника охоплюють: житлова нерухомість як предмет злочинів (зокрема, назва його кандидатської дисертації «Кримінологічні засади вивчення і попередження злочинів у сфері обороту житлової нерухомості в Україні»), особливості управління проєктами у сфері кіберзахисту та сучасні тенденції злочинності в Україні. Також лектор є співзасновником громадської організації «Кіберпростір».
Тема сьогоднішньої лекції – «Організаційні та правові новели освітньої галузі в умовах воєнного стану». Олег Вікторович у ході онлайн-зустрічі розглянув особливості проведення навчальних занять під час війни. Лектор звернув увагу на те, що у цей нелегкий для всіх українців час треба із розумінням ставитись до ментального стану студентів, адже всі вони перебувають у різних умовах: хтось виїхав до безпечного місця, а хтось ні. Комусь морально складніше пережити ті жахіття, які відбуваються в нашій країні, а комусь простіше. Окрім цього, сьогоднішній доповідач присвятив час тому, щоб розповісти учасникам наукового заходу про зміни, які відбуваються у правовому відношенні у навчальних закладах.
Підсумовуючи, можна зазначити, що лекція була досить цікавою та корисною для аудиторії, всі почерпнули для себе багато нової інформації.
Нагадуємо, що наступна онлайн-лекція в межах підвищення кваліфікації буде проведена 17 травня, о 14.30.
До зустрічі у ZOOM!
Поширити