Стартувала серія лекцій у межах підвищення кваліфікації з цифрових трансформацій в освіті,...

Стартувала серія лекцій у межах підвищення кваліфікації з цифрових трансформацій в освіті, культурі та мистецтві

829

Сьогодні, 22 вересня 2022 року, розпочалися онлайн-лекції в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Цифрові трансформації в освіті, культурі та мистецтві: нові можливості й досвід». Організаторами заходу є Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Віхляєв Михайло Юрійович

На урочистому відкритті заходу з вітальними словами виступили:

Віхляєв Михайло Юрійович – доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва;

Бондаренко Віктор Дмитрович – доктор філософських наук, професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, заслужений діяч науки і техніки, завідувач кафедри богослов’я, релігієзнавства та культурології Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Вони привітали всіх учасників із початком підвищення кваліфікації та побажали успіхів в отриманні нових знань, наголосили на значущості проведення заходу, адже переваги в цьому світі є за тими, хто здобуває освіту.

Бондаренко Віктор Дмитрович

Лектором на цьому заході був Віктор Можгін – заступник керівника кафедри національної безпеки Академії прикладних наук імені Юзефа Голуховського, здобувач міжфакультетських кандидатських культурологічних студій факультету міжнародних і політичних досліджень Ягеллонського університету у Кракові (м. Краків, Республіка Польща). Тема його лекції – «Диджиталізаційна трансформація культурної сфери в Європі та Україні (на прикладі бібліотек)».

За словами Віктора Можгіна, нині бібліотека є найточнішим барометром інтелектуального розвитку суспільства. Основна функція бібліотеки – збереження та передача культурної спадщини від покоління до покоління. Саме бібліотека, яка зібрала у собі минуле, теперішнє і майбутнє, відповідає за інтелектуальне та моральне формування людських поглядів. Спікер звернув увагу на поняття та значення бібліотек, диджиталізації, Arfido, Wearable computing, літературні ігри тощо. Наприкінці заходу спікер із задоволенням дав відповіді на всі поставлені запитання. Лекція відбулась на відмінному рівні, про що свідчать відгуки присутніх на заході:

Можгін Віктор

Тетяна Дорошенко: Дякую за неймовірний виступ!
Лариса Діденко: Дякую! Надзвичайно! Ви надихаєте!
Христина Плецан: Щиро дякуємо за чудовий матеріал! Чудову лекцію!
Наталія Хаб’юк: Дякую!
Olha Mahdiuk: Дякую!
Ольга Коваленко: Дякую за цікаву лекцію!
Тетяна Кузнєцова: Дякую дуже за цікаву лекцію!
Оксана Гордійчук: Дякую за цікавий виступ.
Оксана Шелевер: Щиро дякую!
Юлія Песоцька: Дякую!
Оксана Гудошник: Дякую.
Lesya Shvab: Дякую.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 28 вересня, о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити