Стартували лекції в межах підвищення кваліфікації з права

Стартували лекції в межах підвищення кваліфікації з права

946
Михайло Юрійович Віхляєв

10 січня 2023 року розпочато онлайн-лекції в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації на тему «Модернізація підходів до підготовки наукових кадрів у галузі права». Організаторами заходу виступили Науково-дослідний інститут правотворчості та науково-правових експертиз НАПрН України та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Відкрив захід доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Михайло Юрійович Віхляєв, який привітав учасників наукового заходу та побажав успіхів у здобутті нових знань.

Олексій Олександрович Кот

З вітальними словами також звернувся доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАПрН України, директор Науково-дослідного інституту правотворчості та науково-правових експертиз НАПрН України Олексій Олександрович Кот. Він акцентував увагу на значущості цього заходу та анонсував наступні лекції.

Спікером на цьому заході був доктор юридичних наук, доцент, заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, головний науковий співробітник Науково-дослідного інституту правотворчості та науково-правових експертиз НАПрН України Іван Володимирович Назаров. Іван Володимирович знаний фахівець у своїй справі, що підтверджують його нагороди: визнаний лауреатом премії Президента України для молодих учених у 2012 році, нагороджувався грамотою Харківської міської ради у 2012 році, дипломант XVI обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена» 2014 року, лауреат Премії імені Ярослава Мудрого 2016 року, нагороджений почесними грамотами Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України.

Іван Володимирович Назаров

На онлайн-зустрічі лектор ознайомив усіх присутніх із важливою темою – «Особливості застосування нового порядку присудження ступеня доктора філософії». Зокрема, автором у ході лекції були порушені такі питання:

  • законодавчі зміни, які регулюють Порядок присудження ступеня доктора філософії;
  • завдання Порядку присудження ступеня доктора філософії;
  • вимоги до рівня наукової кваліфікації здобувача;
  • процедура отримання ступеня доктора філософії;
  • засідання разової ради для проведення публічного захисту дисертації;
  • наказ про видачу здобувачеві диплома;
  • та інші.

Ми нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 17 січня, о 14.30.
З нетерпінням чекаємо на вас у Zoom!

Поширити