Стартував курс онлайн-лекцій у межах підвищення кваліфікації з інноваційних підходів у викладанні...

Стартував курс онлайн-лекцій у межах підвищення кваліфікації з інноваційних підходів у викладанні права

188

Відбулася перша із трьох запланованих онлайн-лекцій, що присвячені темі «Інноваційні підходи у викладанні права: міжнародні стандарти прав людини, економічна інтеграція та цифровий розвиток». Організаторами події є Донецький державний університет внутрішніх справ та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікерами заходу виступили:

  • Мішина Наталя Вікторівна, доктор юридичних наук, професор, професор кафедри конституційного права НУ «ОЮА», дослідниця лабораторії SAGE Університету Страсбургу, Франція, стипендіат програми Марії Склодовської Кюрі Action (2023-2025);
  • Кузіна Руслана Віліївна, доктор економічних наук, сертифікований бізнес-тренер, АССА ДіпФР, САР, сертифікований аудитор, професор кафедри бухгалтерського обліку, аудиту та аналізу в Одеському національному економічному університеті, стипендіат програми Марії Склодовської Кюрі Action (2023-2025) в університеті KU Leuven (Бельгія).

Перша частина лекції була проведена Наталією Вікторівною, яка розповіла про сталий розвиток у юриспруденції. Вона розповіла про важливість врахування концепції та стандартів сталого розвитку при захисті прав людини в Україні, та підкреслила їхню роль у виконанні Україною своїх міжнародних зобов’язань, зокрема у співробітництві з Радою Європи та Європейським Союзом. Після цього лекторка прокоментувала свої погляди на те, яку роль забезпечення сталого розвитку в Україні відіграє у частині імплементації міжнародних стандартів прав людини та міжнародних муніципальних стандартів.

Другу частину лекції провела Руслана Віліївна, під час якої розповіла з економічної точки зору про складові сталого розвитку, зокрема про Міжнародні стандарти та концептуальні основи нефінансової звітності, ініціативи ООН та інших регуляторів, які спрямовані на заохочення соціальної відповідальності бізнесу та надання звітів щодо здійснення такої політики, та вплив глобалізаційних процесів на соціально-економічні складові сталого розвитку.

Підсумовуючи, можна зазначити, що лекція була досить цікавою та корисною для аудиторії, всі учасники отримали багато нової інформації.

Наступна лекція відбудеться 14 серпня о 14.30.
Щиро дякуємо всім, хто долучився до лекції в ZOOM!

Поширити