Стартував курс онлайн-лекцій у межах підвищення кваліфікації з історії

Стартував курс онлайн-лекцій у межах підвищення кваліфікації з історії

438

За ініціативи Волинського обласного відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва успішно розпочато курс лекцій у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Гібридні загрози в сучасному світі». Організаторами заходу є ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Громадська організація «Інститут світової політики» та безпосередньо Волинське обласне відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Зі вступним словом до учасників події звернулися:

  • доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Михайло Юрійович Віхляєв;
  • доктор політичних наук, професор, декан факультету міжнародних економічних відносин ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Микола Михайлович Палінчак;
  • кандидат історичних наук, професор, професор кафедри всесвітньої історії Волинського національного університету імені Лесі Українки Мирослава Богданівна Філіпович.

У вітальному слові науковці побажали учасникам лекції натхненної праці, незламної сили духу, нових досягнень у науці майбутнього України.

Спікером першої лекції був Євген Валерійович Магда, кандидат політичних наук, доцент, доцент кафедри видавничої справи та редагування Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», директор Громадської організації «Інститут світової політики». Він виступив з важливою та актуальною темою «Новітні виклики світу в контексті російсько-української війни».

Чим є російсько-українська війна для світу? Які глобальні процеси вона запустила? Як впливає на інші конфлікти? Чим загрожує глобальна продовольча криза, спричинена війною? Чи спровокує вона глобальну міграційну кризу? Що відбувається у країнах, які росія вважає сферою своїх інтересів, і там, де їх намагаються «помножити на нуль»? Відповіді на всі ці запитання лектор надав у ході своєї лекції. Автор розповів «якою є ця війна», як найдешевша зброя масового знищення «фейк» впливає на людські емоції та як з ними боротись. Також окремо поговорив про перспективи вступу до НАТО та ЄС і чому це складно в умовах війни тощо.

У підсумку лекції автор поділився «секретами перемоги», такими як:

  • визначити параметрів перемоги;
  • готуватись до тривалої війни;
  • сформувати бачення майбутнього України у світі;
  • реформувати систему міжнародних відносин;
  • забезпечити ефективний діалог з сусідами.

«Нині від України залежить доля світу. За останні сторіччя Україна ще ніколи не мала таких шансів на успіх», – підсумував Євген Валерійович.

Нагадуємо, що наступна онлайн-лекція в межах підвищення кваліфікації буде проведена 9 лютого, о 14.30.
До зустрічі у ZOOM!

Поширити