Студенти юридичного факультету Запорізького національного університету відвідали із навчальним візитом вісім держав...

Студенти юридичного факультету Запорізького національного університету відвідали із навчальним візитом вісім держав Європейського Союзу

1523

Центром українсько-європейського наукового співробітництва спільно з юридичним факультетом Запорізького національного університету з метою підвищення академічної мобільності та розширення кола міжнародних зв’язків було організоване проведення навчальних студентських візитів до держав Європи. Так, з 21 липня по 1 серпня 2011 року студенти-правники 2-4 курсів ЗНУ на чолі з заступником декана юридичного факультету з міжнародної діяльності Михайлом Віхляєвим вирушили у незабутню подорож Європою. Умовами туру був запланований візит до восьми європейських країн: Польщі, Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Франції, Австрії, Словаччини та Угорщини.

Розпочалась подорож з польського міста Вроцлав, де студенти відвідали вищий навчальний заклад з багаторічною історією – Вроцлавський університет. Це старовинне місто вразило студентів своєю теплою атмосферою, привітними мешканцями, гарними вуличками та площами. Попри шалений дощ, яким зустріла їх Європа, у всіх склалися найкращі враження.

Із Польщі студенти рушили до Берліну. Учасники візиту побували в серці законодавчої діяльності країни – Рейхстазі. Він вразив своєю величністю та модернізованістю. Студенти були приємно здивовані тим, що на стінах німецького парламенту збереглися написи радянських солдат із часів Великої Вітчизняної війни. Наступним містом, до якого завітали студенти-юристи, був Гамбург – один із найбільших портів Європи.

З Гамбургу мандрівники рушили до Гааги (Нідерланди), де вони послухали лекції юристів-міжнародників, які працюють у Міжнародному кримінальному суді (ІСС). Лекції відбулися безпосередньо в приміщенні суду. Ця міжнародна інституція здійснює правосуддя відносно осіб, які вчинили злочини проти людства та світу.

Брюссель (Бельгія) зустрів студентів гарною,сонячною погодою, тож під час візиту до Європейського парламенту, де здійснюється управління всією європейською спільнотою, всі перебували у чудовому гуморі.

Екватором подорожі стало найромантичніше місто світу – Париж. Тут студенти-правники змогли помилуватися найвідомішими пам’ятками архітектури: Ейфелевою вежею, Тріумфальною аркою, Лувром, Собором Паризької Богоматері, Будинком інвалідів, Монмартром, а також відвідати музей парфумерії «Fragonard».

Взявши курс на Батьківщину, учасники візиту відвідали музей сучасно мистецтва «Lentos», який знаходиться в австрійському місті Лінц. Найважливішими особливостями Австрії стали її спокій, гармонія, затишні вулиці та загальна охайність країни. Дорогою додому мандрівники завітали до столиці Словаччини – Братислава. Звідси вони вивезли спогади про набережну Дунаю, Братиславську фортецю, Національну оперу та Національну філармонію. Останнім пунктом їхнього навчального візиту стала столиця Угорщини – Будапешт, місто вишуканої архітектури, мостів та вечірніх вогнів.

Ця подорож стала суттєвим поштовхом для кожного з її учасників у прийнятті важливих рішень щодо особистого подальшого розвитку. Для юридичного факультету ЗНУ цей захід став наступною сходинкою у розвитку його міжнародних зв’язків та міжнародної діяльності. Учасники візиту висловили щиру вдячність керівництву Запорізького національного університету та Центру українсько-європейського наукового співробітництва за організацію та проведення навчального візиту.

Поширити