Триває курс лекцій у межах підвищення кваліфікації з професійного розвитку

Триває курс лекцій у межах підвищення кваліфікації з професійного розвитку

376

Відбулась друга лекція у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Професійний розвиток: методологічна основа та інноваційні технології». Організаторами заходу є Комісія з питань юридичної освіти та обізнаності, Науково-освітній центр професійного розвитку Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікером наукового заходу виступив Олег Ярошенко – доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, проректор з навчально-методичної роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, консультант Комісії з питань юридичної освіти та обізнаності.

Тема сьогоднішньої лекції – «Інноваційне навчально-методичне забезпечення навчальних дисциплін». На початку лекції спікер ознайомив учасників зі значенням інновацій в освіті. Далі було названо головні риси освітніх інновацій, вісім рангів (порядків) інновацій в освіті. Також надано класифікацію освітніх інновацій за типом, спрямованістю, наступністю та обсягом. За словами лектора, джерелом інновації є цілеспрямований пошук ідеї з метою розв’язання суперечностей. Розвиток інновації залежить від того, наскільки соціально-психологічне середовище потребує нової ідеї. Також було розглянуто основні суперечності розвитку системи освіти.

Після лекції відбувалося жваве обговорення між спікером та учасниками заходу, у ході якого лектор ґрунтовно відповів на всі поставлені йому запитання.

Нагадуємо, що наступна онлайн-зустріч відбудеться 25 січня, о 14.30.
Чекаємо на вас у ZOOM!

Поширити