Тривають лекції, присвячені науково-педагогічному підвищенню кваліфікації з публічної політики

Тривають лекції, присвячені науково-педагогічному підвищенню кваліфікації з публічної політики

453

24 березня була проведена друга з трьох онлайн-лекцій у рамках всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Публічна політика як предмет викладання в галузях знань 03 “Гуманітарні науки” та 05 “Соціальні та поведінкові науки”». Організаторами якого є Національний університет «Одеська юридична академія» та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Лектором заходу був Денис Вікторович Яковлев – доктор політичних наук, професор, декан факультету психології, політології та соціології Національного університету «Одеська юридична академія».

Денис Вікторович виклав цікавий матеріал на тему «“Менеджмент війни”. Публічний вибір в українському суспільстві». У ході лекції спікер торкнувся такого терміна, як «вибір». Українське суспільство перебуває на так званому етапі «вибору», який ми робимо щодня у політичному, медійному та науковому житті. Публічний вибір не обмежується альтернативами, сучасний вибір стає поліваріативним і складним феноменом. Політичний вибір пов’язаний з бажанням пересічної людини бути суб’єктом державного управління та відчувати співучасть у житті громади та власному житті. Політичний вибір опосередкований низкою внутрішніх і зовнішніх чинників. Нерідко він здійснюється під впливом маніпулятивних технологій чи соціологічних детермінант. Людина при цьому піддається своєрідному навіюванню, яке застує внутрішню позицію, відторгає сумління, каналізує мислення та дію. Такий вибір навряд чи можна назвати свідомим. Між тим саме свідомий вибір робить людину суб’єктом (а не пасивним об’єктом) політики. Саме він зумовлює успіх політичної діяльності, її перспективу.

У ході лекції спікером також розглянуто ЗМІ, які, використовуючи засоби та форми інформаційно-психологічного впливу, здатні ефективно впливати на політичний вибір громадян. Також  Денис Вікторович розкрив вплив Інтернету та зовнішніх чинників на політичний вибір.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 29 березня, о 14.30.
До зустрічі у ZOOM!

Поширити