Тривають лекції у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з права

Тривають лекції у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації з права

324

16 січня відбулась друга з трьох онлайн-лекцій, які передбачені в рамках Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Правова компетентність в еру цифрової трансформації» на платформі Zoom.

Лектором наукового заходу був кандидат юридичних наук, доцент, завідувач науково-дослідної лабораторії з проблемних питань кримінального аналізу Одеського державного університету внутрішніх справ Дмитро Афонін.

Науковець займається дослідженням поліцейської діяльності, а саме в умовах карантину та під час воєнного стану, оформлення дорожньо-транспортних пригод, проблемами використання методу ситуаційного моделювання в криміналістичних експертизах, моделювання у судово- криміналістичних експертизах.

Тема його сьогоднішньої лекції мала назву «Цифрові докази в системі доказування». Під час лекції акцентовано увагу на тому, що рівень злочинності, пов’язаної із застосуванням інформаційних технологій, невпинно зростає, про що свідчить досить невтішна статистика. Саме тому у кримінальній процесуальній науці така велика увага приділяється саме електронним доказам, процедурі допустимості їх отримання та використання під час доказування обставин, що підлягають встановленню у кримінальному провадженні.

Загалом лектор розкрив низку питань, а саме:

  • поняття цифрових доказів;
  • особливості збору та оцінки цифрових доказів;
  • особливості, можливості та перспективи цифрової криміналістики тощо.

У підсумку можна зазначити, що всі присутні на лекції отримали ґрунтовну теоретичну базу з питань цифрових доказів у системі доказування.

Ми нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 23 січня, о 14.30.
З нетерпінням чекаємо на вас у Zoom!

Поширити