Тривають лекції в межах підвищення кваліфікації з права

Тривають лекції в межах підвищення кваліфікації з права

395

Проведено другу лекцію в межах підвищення кваліфікації «Особливості організації освітнього процесу в закладах вищої освіти юридичного спрямування та наукової діяльності у сфері права з урахуванням сучасних імперативів цивілізації», організованого Одеським національним університетом імені І.І. Мечникова та Центром українсько-європейського наукового співробітництва.

Лектором наукового заходу був Андрій Смітюх, доктор юридичних наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

Спікер дуже інноваційно виклав матеріал на тему «Міжнародна академічна мобільність науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти». Свою доповідь він розпочав із розкриття поняття академічної мобільності як можливості учасників освітнього процесу навчатися, викладати, стажуватися чи проводити наукову діяльність в іншому закладі вищої освіти (науковій установі) на території України або за її межами. Академічна мобільність може бути внутрішньою (в українському закладі освіти чи науковій установі) та зовнішньою (коли вибраний університет чи установа перебуває за кордоном). Під час сьогоднішньої лекції більш детально було розглянуто саме зовнішню академічну мобільність. Також ґрунтовно проаналізовано види академічної мобільності здобувачів за сферою діяльності та механізми, які сприяють мотивації викладачів і студентів до участі у проєктах, що передбачають академічну мобільність як у межах України, так і за кордоном.

Наприкінці лекції автор підсумував, що наразі освітяни повинні посилити роботу з популяризації міжнародних навчальних платформ, онлайн-курсів та ресурсів, дискусійних клубів, участь у яких дає змогу дистанційно підвищувати професійний рівень.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 5 жовтня о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити