Тривають лекції в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації

Тривають лекції в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації

650
3 лютого відбулася друга лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Управління науковими та освітніми проєктами». Вдруге спікером заходу був Дикий Олег Вікторович – кандидат юридичних наук, доцент, декан факультету кібербезпеки та інформаційних технологій Національного університету «Одеська юридична академія», експерт з акредитації освітніх програм Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.
Тема його лекції мала назву «Адміністрування наукових та освітніх проєктів та взаємодія із зовнішнім середовищем». На попередній лекції спікер розглядав ініціаторів і стейкхолдерів наукових заходів, сьогодні ж він перейшов до безпосередньо організації проєктів, з’ясовував, де та як треба шукати потенційно зацікавлених осіб наукової та освітньої події. Як фахівець з інформаційних технологій, Олег Вікторович зміг надати учасникам поради щодо пошуку аудиторії та особливостей взаємодії з нею. Що стосується саме регулювання проєктом, то лектор продовжив ділитися власним досвідом і порадами щодо цього. Також він надав алгоритм дій під час організації наукового проєкту. По-перше, необхідно чітко визначити цілі, яких можна досягти за умови виконання технічних та економічних вимог. По-друге, варто окреслити завдання та ресурси, що потребують жорсткої координації у процесі підготовки наукового заходу. По-третє, необхідно визначити терміни його реалізації. Остання умова – мета проєкту повинна мати новизну. Також варто пам’ятати, що конфліктних ситуацій та взаємодії з конкурентами, на жаль, не уникнути. Саме тому Олег Вікторович детально розповів про особливості комунікації в таких непростих ситуаціях.
Підводячи підсумки сьогоднішнього лекційного заняття, можемо зазначити, що спікер провів кропітку роботу задля того, щоб лекція була насиченою та ґрунтовною.
Нагадуємо, що наступна онлайн-лекція відбудеться 8 лютого о 14:30.
Дякуємо всім учасникам наукового заходу за активну участь!
Поширити