Тривають онлайн-лекції в рамках науково-педагогічного підвищення кваліфікації з інклюзивної освіти

Тривають онлайн-лекції в рамках науково-педагогічного підвищення кваліфікації з інклюзивної освіти

703

14 лютого 2023 року відбулась друга з чотирьох онлайн-лекцій, які передбачені в рамках Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Інклюзивна освіта та навчання у сучасних умовах трансформацій: психолого-педагогічні основи інклюзивної освіти» на платформі Zoom.

Захід розпочала Марина Борисівна Волощук – керівник відділу міжнародних зв’язків та комунікації, викладач кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської Навчально-реабілітаційного закладу вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут».

Лектором наукового заходу виступила Оксана Михайлівна Палилюлько – кандидат історичних наук, в.о. завідувача кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської Навчально-реабілітаційного закладу вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут».

Тема її виступу мала назву «Інклюзія та права дитини й особи з інвалідністю в Україні». У своїй доповіді спікерка розповіла, що в Україні словосполучення «інклюзивна освіта» почало активно використовуватися лише останні кілька років. Було адаптоване законодавство і перші зміни почали впроваджуватися на рівні загальноосвітніх шкіл. Для України інклюзивна освіта є педагогічною інновацією і водночас вимогою не лише часу, а й з моменту ратифікації Конвенції ООН про права інвалідів одним із міжнародних зобов’язань держави.

Наприкінці лекції Марина Борисівна Волощук подякувала лекторові за змістовну лекцію та всім учасникам за присутність.

Ми нагадуємо, що наступна онлайн-зустріч відбудеться 21 лютого, о 14:30.
Зустрінемось у Zoom!

Поширити