Центром українсько-європейського наукового співробітництва розпочато співпрацю з Університетом Павла Йозефа Шафарика

Центром українсько-європейського наукового співробітництва розпочато співпрацю з Університетом Павла Йозефа Шафарика

2761

Центр українсько-європейського наукового співробітництва в рамках своєї діяльності постійно співпрацює з різними європейськими університетами, науковими установами та організаціями. Цього разу до списку партнерів Центру долучився ще один європейський університет – Університет Павла Йозефа Шафарика (м. Кошице, Словацька Республіка).

Університет Павла Йозефа Шафарика був заснований у 1959 році в якості другого класичного університету у Словаччині. Нинішня структура Університету П.Й. Шафарика включає в себе чотири факультети – факультет медицини, факультет природничих наук, факультет права і факультет державного управління. Факультет права був заснований у 1973 році. В університеті навчаються більше 5700 студентів, працюють 1250 співробітників (500 викладачів та 95 наукових співробітників).

Університет надає освіту у трьох основних циклах – бакалаврат, магістратура, доктор наук і доктор філософії. Процес освіти забезпечується словацькою та англійською мовою. Університет Павла Йозефа Шафарика у м. Кошице надає вищу освіту на основі новітніх наукових досліджень у широкому міжнародному контексті. Університет співпрацює дуже інтенсивно з навчальними закладами по всьому світу.

Першим спільним заходом в рамках започаткованого співробітництва між Університетом Павла Йозефа Шафарика та Центром українсько-європейського наукового співробітництва стало організація та проведення Міжнародної наукової конференції. При обговоренні деталей щодо запланованої події було запропоновано багато різних актуальних тем конференції, проте спільними зусиллями було обрано одну, яка здалася організаторам наразі найактуальнішою. Відтак, 27-28 лютого 2015 року відбулася Міжнародна наукова конференція на тему «Юридична наука та практика у третьому тисячолітті».

В рамках конференції була проведена робота наступних секцій:

  1. Історія та теорія держави та права, філософія права;
  2. Конституційне право;
  3. Міжнародне публічне право;
  4. Міжнародне приватне право;
  5. Право Європейського Союзу;
  6. Екологічне, земельне, аграрне право;
  7. Цивільне право та процес;
  8. Комерційне право та процес;
  9. Трудове право;
  10. Адміністративне право та процес;
  11. Фінансове право;
  12. Інформаційне право;
  13. Кримінальне право та кримінологія, кримінально-виконавче право;
  14. Кримінальний процес, криміналістика.

Серед українських вчених у конференції виявили бажання взяти участь близько 400 науковців, якими у вигляді тез було представлено власні напрацювання на визначену тему. Кількість учасників підтвердила, що організатори не помилилися з обраною тематикою заходу. По завершенню конференції всі учасники отримали збірник, до якого увійшли всі представлені тези, а також сертифікат, що підтверджує участь у проведеному науковому заході.

Поширити