Творча зустріч Миті Великоні в Одеській національній музичній академії імені А.В. Нежданової

Творча зустріч Миті Великоні в Одеській національній музичній академії імені А.В. Нежданової

192

6 червня 2024 року в Одеській національній музичній академії імені А.В. Нежданової відбулась творча зустріч з Митею Великонею.

Митя Великоня (Mitja Velikonja) – доктор філософії, професор культурології, керівник Центру культурологічних і релігійних досліджень Люблянського університету (Словенія). Основна сфера його досліджень – сучасні центральноєвропейські та балканські політичні ідеології, субкультури та культура графіті, колективна пам’ять і постсоціалістична ностальгія.

Під час зустрічі зі вступним словом до учасників звернувся організатор події – Олег Головко, кандидат економічних наук, засновник та директор Видавничого дому «Гельветика». Він подякував учасникам за їхню присутність та побажав приємного та результативного слухання.

У рамках зустрічі Митя Великоня прочитав лекцію на тему «Новий югославізм у словенській популярній музиці (New Yugoslavism in Slovenian Popular Music)».

У ході лекції учасники отримали уявлення про югославію в сучасній Словенії, дізнались як позитивний югославізм створюється і презентується в сучасній словенській популярній музиці, які його ідеологічні меседжі? Також спікером проаналізовано чи протистоїть така музика домінуючим дискурсам, які однозначно є антиюгославськими, навіть югофобськими і чи підтверджує їх? Згадано походження пісень, партизанські пісні, пролетарський, соціалістичний, югославський гімн, югославські естрадні пісні, пісні з інших рухів опору та революційних рухів та багато іншого.

Учасниками лекції були викладачі та студенти Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової та усі охочі, які цікавляться даною тематикою.

На завершення заходу бажаючі мали можливість поспілкуватися з Митею Великонею.

Поширити