У Львові відбувся IV Всеукраїнський форум судових експертів

У Львові відбувся IV Всеукраїнський форум судових експертів

187

7 червня 2024 року у Львові відбувся IV Всеукраїнський форум судових експертів «Судово-експертна діяльність: збереження наукового та кадрового потенціалу в умовах воєнного стану». Організаторами заходу були такі провідні установи, як Дніпропетровський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України, Видавництво «Юридика» та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

З вітальним словом виступив головний організатор події – директор Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України Сергій Розумний. Він наголосив на значимості цього форуму як місця обміну досвідом та співпраці між експертами.

Від Видавництва «Юридика» з вітальним словом до учасників наукового заходу звернулася директор, адвокат, доктор юридичних наук, професор Катерина Головко.

Модераторами форуму були Світлана Хамініч (старший науковий співробітник відділу з безпеки життєдіяльності охорони праці та промислової безпеки лабораторії інженерно-технічних досліджень Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, доктор економічних наук, професор кафедри аналітичної економіки та менеджменту), Анастасія Сивоконь (помічник директора Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України), Олена Савіна (судовий експерт лабораторії почеркознавчих досліджень та технічної експертизи документів).

Метою цьогорічного форуму став аналіз перспектив розвитку формування теоретичних і методичних основ судово-експертної діяльності в контексті відновлення України.

Захід зібрав представників судово-експертної галузі, правоохоронної та судової систем, законодавчої та виконавчої гілок влади, а також науковців і практикуючих спеціалістів із різних куточків України.

Панельна дискусія стала платформою для активного обміну думками, ідеями та досвідом між учасниками. Присутні висловили свої погляди щодо подальших реформ у судовій експертизі, розглянувши такі актуальні питання, як:

  • розвиток судово-експертної діяльності в системі ДСНС України;
  • судові експертизи в антикорупційних провадженнях: практичні нюанси;
  • матеріальне і соціальне забезпечення судових експертів: шлях збереження кадрового потенціалу в умовах воєнного стану;
  • розвиток судової експертизи в Україні XXI сторіччя: загрозливі тенденції;
  • судово-експертна модель України: поняття та основні характеристики;
  • розвиток наукового потенціалу судової економічної експертизи в умовах воєнного стану;
  • міжнародна судово-експертна діяльність: основні тенденції розвитку;
  • напрями підготовки кадрів в експертній діяльності тощо.
Поширити