У м. Одеса відбулася Міжнародна науково-практична конференція з охорони здоров’я

У м. Одеса відбулася Міжнародна науково-практична конференція з охорони здоров’я

205

31 травня 2021 року в Одесі відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні напрями змін в управлінні охороною здоров’я: модернізація, якість,  комунікація». Організаторами заходу виступили Міністерство охорони здоров’я України, Академія Національної служби здоров’я України, Одеський національний медичний університет, Куявський університет у Влоцлавеку, Вища школа менеджменту інформаційних систем (ISMA), Балтійська міжнародна академія та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Метою конференції було об’єднання висококваліфікованих фахівців України та європейських країн у глобальному діалозі щодо сучасних напрямів змін в управлінні охороною здоров’я.

Модератором конференції виступила Вікторія Борщ – доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту охорони здоров’я Одеського національного медичного університету, гарант освітньо-професійної програми  Управління охороною здоров’я та фармацевтичним бізнесом Одеського національного медичного університету.

Роботу конференції було організовано за такими секціями:

  • Відновлення і розвиток стійкої національної моделі медичної галузі України.
  • Цифрові технології в управлінні охороною здоров’я.
  • Організація фармацевтичного забезпечення в сучасних умовах.
  • Соціальна відповідальність в охороні здоров’я та фармацевтичному бізнесі.
  • Роль університетських клінік у розвитку закладів вищої медичної освіти.
  • Психологія комунікацій в охороні здоров’я.
  • Впровадження технологій штучного інтелекту в галузі охорони здоров’я.

Робота секцій пройшла у теплій, дружній атмосфері. Кожна доповідь супроводжувалась великою кількістю запитань, що свідчило про зацікавленість аудиторії. В дискусії взяли участь як модератори, так і учасники заходу.

Отже, учасники отримали нові знання та інноваційні підходи до управління охороною здоров’я з позиції міждисциплінарного погляду. Було представлено український і світовий досвід з модернізації галузі охорони здоров’я.

Поширити