У Ризі відбулася зустріч з представниками Балтійської міжнародної академії та Відземського університету...

У Ризі відбулася зустріч з представниками Балтійської міжнародної академії та Відземського університету прикладних наук

1773

Члени правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва Олег Головко та Михайло Віхляєв 13 березня 2019 року завітали з візитом до Балтійської міжнародної академії, що знаходиться у місті Рига (Латвійська Республіка). Зустріч була запланована задля налагодження міжнародних зв’язків з країнами та закладами вищої освіти Прибалтики.

Балтійська міжнародна академія (БМА), заснована в 1992 році, є найбільшим приватним вищим навчальним закладом в Латвії, в якому навчається 4500 студентів, в тому числі понад 450 іноземних студентів з 22 країн Європи і світу, що утворює мультикультурне середовище в академії. У БМА проводиться реорганізація навчального процесу, яка забезпечує академічну і вищу професійну освіту відповідно до вимог Європейського союзу. Балтійська міжнародна академія отримала позитивну оцінку від міжнародних експертів, а також безстрокову акредитацію. Академія має регіональні філії в інших містах Латвії (Даугавпілс, Екабпилс, Резекне, Лієпая, Вентспілс, Смилтене, Єлгава).

В стінах академії членів правління Центру зустріли проректор з міжнародного співробітництва Інта Бука (Inta Buka) та проректор по науці Інна Стеценко, які залюбки розказали про історію заснування академії, особливості освітнього та наукового процесу їх навчального закладу. Особливу увагу під час бесіди було приділено найбільш актуальним питанням наукового життя як Латвійської Республіки, так і України, внаслідок чого сторони дійшли домовленостей щодо проведення у майбутньому спільних наукових проектів. Було обговорено можливість організації спільних міжнародних науково-практичних конференцій та науково-педагогічних стажувань, написання колективних монографій, присвячених актуальним та важливим питанням психологічних, філологічних, суспільних, юридичних наук тощо. Представники Балтійської міжнародної академії презентували власні наукові видання, до яких запросили українських вчених у якості авторів статей та членів редакційної колегіі.

В цей день в Ризі члени правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва також зустрілися з представниками іншого навчального закладу  Латвійської Республіки – Відземського університету прикладних наук. Хоча університет знаходиться у латвійському місті Валміера, керівник навчальних програм з комунікацій, журналістики та управління Агнес Девідсон (Agnese Dāvidsone) та проректор по науці Атіс Капеніекс (Atis Kapenieks) змогли виділити час для членів правління Центру, перебуваючи у столиці. Так, представники Відземського університету розказали, що університет був заснований в 1996 році, а в 2001 році отримав статус державного вищого навчального закладу. Головною метою університету, як зазначив проректор по науці Атіс Капеніекс, є розвиток професійних здібностей у якості викладання академічної і професійної вищої освіти і удосконалення науково-дослідного центру. Саме завдяки цьому, на думку представників Відземського університету, можна виховувати та випускати професійних спеціалістів.

Поширити