У ZOOM відбулася лекція про технічні засоби для проєктних команд

У ZOOM відбулася лекція про технічні засоби для проєктних команд

696
15 лютого була проведена п’ята із шести онлайн-лекцій у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Управління науковими та освітніми проєктами». Сьогоднішнім спікером був Пастернак Юрій Юрійович – помічник декана факультету кібербезпеки та інформаційних технологій Національного університету «Одеська юридична академія». Також він є одним із засновників громадської організації «Кіберпростір».
Тема сьогоднішньої онлайн-лекції на платформі ZOOM має назву «Технічні засоби роботи в проєктних командах». Важко заперечувати, що в наш час без використання сучасних технологій зовсім ніяк. Тим паче, що це значно спростовує та пришвидшує роботу. Які ж технічні засоби є для роботи у проєктних командах та як найбільш ефективно їх можна використати? На ці та інші запитання відповів Юрій Юрійович. Зокрема, він розповів, які саме технічні засоби переважно застосовують у роботі. Їх поділяють на декілька типів: універсальні програмні комплекси, спеціальні програми та пристосовані програми. До універсальних програмних комплексів належать редактор тексту, програми для роботи з електронними таблицями й базами даних, з електронною поштою, для доступу та публікації вебресурсів. Тобто це базові програми, які ми використовуємо в повсякденному житті. Що ж до наступної групи, а саме спеціальних програм, то до них можна віднести комплекси, які відповідають за розроблення аналітики, бізнес-планування та фінансовий аналіз. Остання група являє собою програми, які можуть допомогти у процесі моделювання проєктних завдань.
Таким чином, учасники підвищення кваліфікації на сьогоднішній онлайн-лекції мали змогу дізнатися про велику кількість технологій, які зможуть покращити процес систематизації та організації наукових та освітніх проєктів. Усі присутні були вдячні за корисну інформацію, про що свідчать схвальні відгуки:
Раїса Рубльова: Дякую за цікаву лекцію.
Наталія Шевченко: Дякую за поради!
Наталія Гончарук: Дякуємо Вам! Було цікаво!
Нагадуємо, що остання лекція в межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації відбудеться 17 лютого о 14:30.
Чекаємо на вас у ZOOM!
Поширити