Україна та Польща: обмін досвідом у сфері розвитку правового регулювання

Україна та Польща: обмін досвідом у сфері розвитку правового регулювання

2407

27–28 січня 2017 року відбулася міжнародна науково-практична конференція на тему «Розвиток правового регулювання у Східній Європі: досвід Польщі та України». Захід відбувся завдяки спільній праці Центру українсько-європейського наукового співробітництва та Гуманітарно-природничого університету в Сандомирі (м. Сандомир, Польща).

Перспектива членства у ЄС є стратегічним орієнтиром українських прагнень до перетворення і ключовою метою, заради якої проводяться реформи, тому для України є дуже важливим досвід європейських країн в сфері розвитку правового регулювання. Польща – держава у Центральній Європі, яка є членом багатьох міжнародних організацій, зокрема й Європейського Союзу. Правове регулювання Республіки Польща має за обов’язок захищати дотримання і реалізацію прав і свобод громадян та польських мешканців, законів і принципів суспільного життя і соціальної справедливості.

Гуманітарно-природничий університет в Сандомирі був заснований в 1995 році. Наразі університет визнаний другим за рівнем навчальної та наукової діяльності недержавним університетом у Польщі. Метою Гуманітарно-природничого університету в Сандомирі є професійна підготовка висококваліфікованих кадрів відповідно до потреб зростаючої економіки в країнах Європейського Союзу. Польський університет постійно співпрацює в сфері наукової діяльності з іншими країнами, зокрема Україною.

Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток правового регулювання у Східній Європі: досвід Польщі та України» була проведена з метою обміну досвідом в сфері правового регулювання між цими двома європейськими країнами. До заходу залучилися понад 150 українських науковців, аспірантів, студентів ВНЗ та науково-дослідних установ, а також практичних працівників, які активно займаються науковими дослідженнями у сфері юриспруденції.

В рамках конференції була здійснена робота таких секцій:

  1. Історія та теорія держави та права, філософія права;
  2. Конституційне право;
  3. Міжнародне публічне право;
  4. Міжнародне приватне право;
  5. Право Європейського Союзу;
  6. Екологічне право;
  7. Цивільне право та процес;
  8. Комерційне право та процес;
  9. Трудове право;
  10. Адміністративне право та процес;
  11. Фінансове право;
  12. Кримінальне право, кримінально-виконавче право;
  13. Кримінальний процес, криміналістика.

За підсумками роботи конференції Центром українсько-європейського наукового співробітництва для всіх українських учасників були підготовлені збірники тез та сертифікати про участь, завірені печаткою Гуманітарно-природничого університету в Сандомирі.

Поширити